Lihtne ja geniaalne limoncello jäätis

Esileht / Määramata / Lihtne ja geniaalne limoncello jäätis

See imeliselt lihtne ja samas võluvalt efektne sidrunine jäätis väikese Limoncello lisandiga on üks neist lahendustest, millega on võimalik üsna väikese vaevaga külaliste ees hiilata. “Vauuu” efekt on garanteeritud. Nii et kui on vaja muljet avaldada, siis salvestage see väike kaval serveerimismoodus oma parimate nippide hulka. Olgu muidugi tõe huvides tunnistatud, et ka niisama lusikaga kausist süües on jäätise maitse supermõnus. Lihtne valmistusviis tuleb veel boonusena lisaks – ei ole vaja ei jäätisemasinat ega vahustamist külmumise vahepeal.

Jäätise valmistamiseks läheb vaja:
3 suurema sidruni mahl ja riivitud koor
150 g tuhksuhkrut
500 ml vahukoort
3 spl Limoncellot
Riivi sidrunikoor ja pigista välja mahl. Lisa suhkur ja jäta pooleks tunniks seisma. Vahusta vahukoor koos jääkülma Limoncelloga (selle asemel võid kasutada sama kogus jääkülma vett). Lisa sidrunimahl ja -koor. Aseta segu plastist karpi ning sellega külmkappi. Järgmisel päeval on jäätis valmis. Iseloomulikult kodutehtud jäätistele tuleks seda enne serveerimist veidi aega toatemperatuuril hoida.
Kui tahad mõnusat hapukat jäätis serveerida sidrunikoore sees, poolita sidrunid ning uurista välja sisu (millest võid hiljem teha näiteks sidrunilimonaadi või -kalja). Täida sidrunipoolik jäätiseseguga ning aseta sügavkülma. Serveerimiseks lõika sidrunipoolikud pooleks, et tekiks sektorid. Lase veidi aega toatemperatuuril seista, et jäätis muutus pehmeks ja kreemjaks.
Voila!

Retsept on pärit ajakirja Olive Itaaliateemalisest numbrist.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.