Toorjuustu ja valge šokolaadi kook. Lihtsamast lihtsam

Esileht / Määramata / Toorjuustu ja valge šokolaadi kook. Lihtsamast lihtsam

Suvisel ajal ringi sahmerdades on oluline, et maasikakoogist tehtud pilt jõuaks ikka blogisse enne, kui maasikahooaeg lõplikult otsa saab. Halb uudis on see, et nii täpselt juhtuski. Hea uudis on aga see, et selle imelihtsa ja tõeliselt meela maitsega koogi peale võib sättida kõiki hooajalisi marju alates vaarikatest kuni sõstardeni välja. Nii et ei jäta midagi seda retsepti uut maasikahooaega ootama 🙂

Koogi täidis ei vaja küpsetamist ja omavahel segunevad veidi imal valge šokolaad koos soolaka toorjuustu ja sidruni kerge hapukusega täiuslikuks kombinatsiooniks, millele värsked suvemarjad (olgu need siis kasvõi sõna otses mõttes kirsid tordid) oma lõppviimistluse lisavad.
Koogi põhja tegin sel pildil oleval versioonil vanast heast klassikalisest muretainast, aga kui tahad eriti mugavat varianti, siis võib koogipõhjaks suruda vormi põhjale 200 g purustatud Digestive küpsiseid (või ka näiteks neid vanu head kandilisi küpsiseid sidruni, kondenspiima vm maitsega) segatuna 50 g võiga. See hästi teada-tuntud koogipõhja variant siis.
Kui aga eelistad muretainast, siis põhja jaoks läheb vaja:
250 g jahu
100 g võid, kuubikutena
100 g tuhksuhrut
näpuotsaga soola
2 muna, toatemperatuuril
Sellest kogusest saab valmistada kaks koogipõhja, kui kasutada 24 cm läbimõõduga koogivormi.
Puista jahu töölauale ning moodusta keskele süvend. Sinna kalla võitükid, tuhksuhkur ja sool ning töötle mass sõrmedega läbi, kuni purutaolise ühtlase massi tekkimiseni. Löö sinna massi sisse lahti munad ning töötle ühtlaseks tainapalliks. Aseta tainas paariks tunniks külma. Laisemad, nagu mina, võivad kasutada ka köögikombani pulse režiimi käsitsi sõtkumise asemel.
Võta tainas külmast ning rulli õhukeseks (paksus peaks olema ca 2-3 mm). Võid lõigata ka tainast seibid ning need lihtsalt küpsetuspaberiga kaetud vormi põhjale ja külgedele suruda. Aseta tainas veel 30 minutiks külmkappi.
Soojenda ahi 180-190 kraadini ning aseta tainale küpsetuspaber koos raskusega (kuivatatud herned, riis vm). Küpseta esmalt raskusega ca 20 minutit, eemalda siis raskus ja küpseta, kuni põhi on läbi küpsenud ja kuldpruun. Jahuta põhi.

Täidise jaoks läheb vaja:
200 g valget šokolaadi (hästi maitsev jääb Kalevi juustukoogimaitseline valge šokolaad, kus krõbedad küpsisetükid veel täidisele lisatekstuuri andmas)
300 g toasooja toorjuustu
1 väiksema sidruni või laimi koor ja mahl
Maasikaid, vaarikaid vm marju
Sulata tükeldatud šokolaad vesivannil. Sega toorjuustuga ning lisa sidrunikoor ja paar supilusikatäit sidrunimahla. Sega kõik läbi ning kalla eelküpsetatud koogipõhjale. Jahuta tund-paar külmkapis. Enne serveerimist kaunista marjade ja näiteks melissi- või piparmündilehtedega.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.