Purukattega mustikamuffinid

Esileht / Määramata / Purukattega mustikamuffinid

Praegu on käes just see magus-marjane aeg, kui kõik marjad on järjest küpsemas ning iga päev saab söödud ilma igasuguse häbitundeta suuri marjakausse tühjaks. Mingi vastupandamatu võlu on neis kodumaistes suvemarjades, mida ei asenda muul ajal ei ükski teine magus võõramaine puuvili ega ka talveks sügavkülmutatud portsud. Suvel lihtsalt ON täiesti kordumatult täiuslik maitse kõigil viljadel.
Marjad on tänuväärne materjal igasuguste mõnusate marjakookide ja küpsetiste jaoks. Seekord said muffinise sätitud mustikad, aga sama retsepti võib rahulikult nii sõstarde-, vaarikate, tikrite vm marjade jaoks kohendada. Või ka õuna-, virsiku, ploomi vm puuvilja tarbeks.

Mustikas ja muffin on kui loodud teineteise jaoks. Mahlases muffinis pääseb mustika mõnus iseloom ilusti esile ja mustikatäpilised muffinid näevad tõeliselt ahvatlevad välja.

See variant on saanud üheks lemmikuks marjamuffiniks oma krõbeda puruse katte ja seest hästi mahlase oleku tõttu. Valmistuskäik on ka pigem lihtne, samas annab krõbe kaneeline purukate muffinile tõeliselt mõnusa iseloomu ja olemise.
Vaja läheb:
200 g jahu (kasutasin 1:1 rukki- ja nisujahu, Rimi Eco sarjas on selline segu juba valmiskujul müügil)
100 g suhkrut
75 g võid sulatatuna
1 muna
1 dl piima
200 g mustikaid
teelusikaotsatäis soola
1 priske teelusikatäis küpsetuspulbrit
Purukatte jaoks:
50 g võid
100 g pruuni suhkrut
1 tl kaneeli
80 g jahu
Esmalt sega jahu, suhkur, sool ja küpsetuspulber. Teises kausis klopi lahti muna, lisa sulatatud või ja piim. Sega läbi ning ühenda siis kuivained ja vedel segu. Sega kuni ühtlase taina tekkimiseni ning kalla siis juurde mustikad. Sega ettevaatlikult läbi.

Kalla muffinivormi (iga muffini jaoks on paras üks korralik supilusikatäis tainast).
Purukatte jaoks näpi või kuivainetega läbi ning puista puru muffinivormides olevale tainale. Küpseta 200 kraadi juures 20-25 minutit. Küpsust võid kontrollida tikuga.
Naudi ka külma piima või hommikukohviga. On ju ikkagi suvi!

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.