Kodune sarapuupähkline müsli

Esileht / Määramata / Kodune sarapuupähkline müsli

Müsli asjaga on selline lugu, et millegipärast ei olnud ma taibanud enam tükk-tükk aega müslit teha. Kuidagi ei tulnud pähegi. Lapsed on vahelduva nõudlusega hommikukrõbinaid söönud ja puudus kuidagi otsene vajadus. Krõbinate puhul tekitab muidugi meelehärmi see, et pakendeid tuleb ikka väga hoolega lugeda, sest glükoosi-fruktoosisiirupi koll on sageli just neisse lastele määratud pakkidesse ennast peitnud.

Oma tööga seotult tegin ükspäev suure purgitäie pähklitega müslit valmis, pakkusin kiirsöögiks ühele koolist koju jõudnud poegadest ja siis järgnes see, et pidin purki müsliga järgmisele päevale planeeritud pildistamise tarbeks juba peitma. Nõudlus osutus nii suureks. Hetkel on olukord selline, et teen juba mitmendat ahjutäit müslit ja lapsed kipuvad seda sööma nii hommiku-, lõuna-, kui õhtusöögiks. Ja siis natukene veel enne magamaminekut ka. Arvestades seda, et kõik müsli sisse pandud koostisained on igati täisväärtuslikud, tervislikud ja kontrollitud, siis võib ema süda vist igati rahul olla. Kasvavale organismile on üks korralik müsli igati vahva toit.
Erinevatest versioonidest on kõige soojema vastuvõtu meie peres saanud ohtrate sarapuupähklitega, meega ja rosinatega müsli. Samas on see retsept küll pigem ainult markeerimiseks, sest pähkleid, kuivatatud puuvilju, šokolaadi, marju ja teralisi võib igaüks küll täpselt oma eelistuste järgi lisada. Kel ainevahetus aeglane, lisagu viigimarju, kuivatatud ploome ja kliisid jne.

Meie lemmikmüsli on aga selline:
7 dl jämedaid täistera kaerahelbeid (mitte kiirkeedu omasid)
200 g sarapuupähkleid, hakituna (hea valiku erinevaid pähkleid ja seemneid leiad nt Germundi tootevalikust)
1,5 dl kookoshelbeid
0,5 dl tumedat suhkrut
0,5 dl vedelat mett või vahtrasiirupit
0,5 dl õli
200 g rosinaid (minu lemmikud on Germundi Premium sarja pirakad mahlased rosinad)
lusikaotsatäis soola

Kuumuta ahi 120-130 kraadini. Sega kausis kaerahelbed
pähklid, kookoshelbed ning suhkur. Teises kausis sega mesi või vahtrasiirup,
õli ja sool. Sega kausitäied omavahel ning puista küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Küpseta iga veerandtunni tagant segades umbes 1 tund 15 minutit. Sega juurde
rosinad ning kalla säilituspurki.
Serveeri piima või maitsestamata jogurtiga, juurde võid pakkuda värskeid marju, puuvilju vm meelepärast. 
 

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.