Unustatud sünnipäev ja 15 minuti laimitort

Esileht / Määramata / Unustatud sünnipäev ja 15 minuti laimitort

Nüüd on siis see käes! Toidublogi pidamine on avanud mulle niipalju uksi ja pakkunud viimastel aastel hulganiselt ka toredat tööd ning eneseteostust. Vahvat toiduteemalist tööd ja eneseväljendust on tekkinud juba sel määral, et sel aastal unustasin oma armsa blogi sünnipäeva sootuks. 9. veebruaril kolm aastat tagasi tegin nimelt oma esimese sissekande siiasamasse blogisse.
Andke andeks, kallis kulinaarne päevaraamat ja kõik armsad blogikülastajad, et selle kolmanda sünnipäeva unustasin! Püüan järgmistel aastatel hoolsam olla.

Et veidigi heastada unustamist, tegin täna torti. Just sellist imelihtsat ja 15 minuti torti, mis sobib kiireteks aegadeks. Maitseb see tort tõesti hästi, vaatamata tegevuskäigu ülimale lihtsusele. Seda retsepti esmalt vaadates tundus kahtlane, kas ei ole mingi viga sisse lipsanud küpsetamisaja ja tegevuskäigu juures. Et kas ikka nii saab ja kas ikka täidis taheneb vaid kümne minutiga. Läbi proovitud nüüdseks 2 korda ja kõik toimib. Nii et kiirete aegade sünnipäevatort võib selle Key Lime Pie loogikaga valmistatud koogi lisatiitel olla küll.

Kui vaid oleks võimalik, siis ulataksin kõigile teile, armsad blogikülastajad, igaühele ühe tüki kooki. Nii armas, et olemas olete, minu blogi jätkuvalt (vaatamata vahel hõredaks kiskuvatele postitustele) külastate ja sageli ka tõeliselt armsaid kommentaare jätate. Nii palju soojust, head energiat ning toredaid soove on selle kolme aasta sisse mahtunud ja selle eest pean just teid tänama, kullakallid blogi külastajad.
Kui aga koogist veel rääkida, siis tegemist klassikalise puruküpsise põhjaga ja rikkaliku magusa-hapu kooslust pakkuva täidisega koogiga. Põhja jaoks sobivad hästi ka muud küpsised – miks mitte proovida vahelduseks näiteks šokolaadiküpsistega. 
200 g Digestive küpsiseid

50 g võid

5 dl magusat kondenspiima

1,5 dl paksemat hapukoort (väga hästi sobib Saare Smetana) või toorjuustu

2 -3 laimi mahl

1 laimi riivitud koor

Vahukoort kaunistamiseks

Kuumuta ahi 180 kraadini. Purusta köögikombainis küpsised
ning sega need sulatatud võiga. Suru purutainas küpsetuspaberiga vooderdatud
lahtikäiva küpsetusvormi  (sobib väiksemat sorti koogvorm 20-24 cm läbimõõduga, suuremale vormile arvesta 1,5-2-kordne kogus) põhjale ja küpseta ahjus 6-8 minutit, kuni põhi hakkab
kergelt pruunistuma.

Sega omavahel täidise ained – kondenspiim, hapukoor,
laimimahl ja –koor. Kalla eelküpsetatud põhjale ning aseta ahju umbes 8-10
minutiks, kuni väikesed augud hakkavad koogi pinnale tekkima. Ära pruunista.
Enne serveerimist jahuta kook korralikult maha. Garneeri vahukoore ja
laimisektoritega. 
Vahvate kulinaarsete kohtumisteni ka neljandal blogimisaastal! 
 
 

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.