Hiinapärane sidrunilõhe. Täitsa piinlik, kui lihtne

Esileht / Määramata / Hiinapärane sidrunilõhe. Täitsa piinlik, kui lihtne

Seda retsepti kirja pannes on tõepoolest veidi piinlik, sest tegevuskäiku kui sellist eriti nagu ei olegi. Rohkem nii, et sega õiged asjad kokku ja kuumuta pannil. Tulemus on samas pöördvõrdeline panustatud aja ja energiaga ehk siis tõsiselt maitsev. Järele proovitud, korduvalt katsetatud ja iga kord rahule jäädud. Mõnus toit!

Pärit on see idee Ken Homi “Quick stir-fry recipes” raamatust. Ken Hom on üks hinnatumaid Hiina toidu kokki ja raamatukirjutajaid ning tema retseptide peale võib alati kindel olla.
500 g lõhefileed, luudest puhastatuna
4 sl maapähkliõli
pöidlasuurune jupp värsket ingverit, koorituna ja riivituna
1 tl suhkrut
ca poole sidruni riivitud koor
1 sidrun, koorituna ja sektoriteks lõigatuna
2 tl seesamiõli
soola ja pipart
Esmalt tükelda lõhe ca 2,5x1cm ribadeks, lao kaussi või taldrikule ning piserda peale 2 tl soola. Jäta seisma umbes 20 minutiks.

Kuumuta vokkpannil või suuremal pannil 3 sl maapähkliõli. Kui õli on pannil korralikult kuum, alanda veidi kuumust ning aseta pannile lõhetükid. Voki ühelt poolt paar minutit, keera siis ettevaatlikult ümber ning küpseta ka teiselt poolt. Tõsta lõhetükid majapidamispaberile.
Kuumuta pannil ülejäänud õli ning voki ingverit paarkümmend sekundit. Lisa suhkur, sidrunikoor, sidrunisektorid ning veidi soola ja pipart. Voki kõik minuti-paari jooksul läbi. Tõsta lõhe pannile tagasi, sega kõik omavahel läbi, kuumuta pannil umbes minutijagu ning lisa siis seesamiõli.

Tõsta pannitäis taldrikule, lisa värskelt hakitud murulauku või rohelist sibulat ning serveeri koos aurutatud riisiga. Sidrun, lõhe ja ingver koos tibakese suitsuse seesamiõliga – kõik toimib suurepäraselt!

Paleoretsepti puhul asenda maapähkliõli näiteks oliiviõliga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.