Kuningannakook marjadega

Esileht / Määramata / Kuningannakook marjadega
Klassikaline Soome marjakook, milles saavad kõige paremal
moel särada hooajamarjad. Kooki sobib teha korraga
erinevate marjadega, sh sõstarde-pohlade-jõhvikatega. Valmistusviis on
universaalne ja tulemuses pettuma ei pea. Kuningannakoogi nimetus tuleneb aga
sellest, et põhjanaabrid nimetavad vaarika ja mustika segu kuningannaseguks.

2,5 dl maitsestamata jogurtit
2 dl suhkrut
4 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
100 g võid
1 tl vanillsuhkrut
näpuotsaga
soola
Kate:
300400
g marju (mustikad, vaarikad, sõstrad jne)
3 sl pruuni suhkrut
1 sl tärklist

Sega omavahel suhkur, jahuga segatud küpsetuspulber, vanillsuhkur ning sool. Lisa
jogurt ning sulatatud või. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi. Sega
marjad, suhkur ja tärklis ning kalla
tainale. Küpseta 180200kraadises ahjus 2535 minutit.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.