Kuum kohvijook šokolaadi ja kardemoniga

Esileht / Määramata / Kuum kohvijook šokolaadi ja kardemoniga

Akna taga laiuv valge lumevaip on ilus algus jõulukuule. Käes on just see aeg, mil on mõnus toas küünlad süüdata, igapäevane tempo veidi vaiksemaks korraldada, rohkem oma lähedaste seltsis olla ning vahel endale midagi tõeliselt head lubada.

Kreemised kohvijoogid šokolaadiga on mõnus vaheldus tavalisele kohvile. Olen õnneks või paraku üks neist, kellel on kohvist ilmselged sõltuvusnähud. Kusjuures sõltuvuses olen just heast kohvist. Kehvast algmaterjalist valmistatud ja potikohvina serveeritud juba mõnda aega seisnud kohvimaitselised joogid hotellide hommikusöögilauas jäävad minust tavaliselt puutumata. Õige kohv on ikkagi korralikust kvaliteetsest ja värskelt jahvatatud oast valmistatud ning ka värskelt tehtud.
Tore on see, et kohvivalik muutub järjest paremaks ja laiemaks ning valikus ei ole ainult põhivoolu kohvid, vaid leiab ka põnevaid ja veidi teistmoodi maitsega kohvisorte. Ilusat valikut erinevatest kohvidest pakub näiteks Kohvisemu, kelle Caprissimo kohviubadest on ka pildil olev kohvijook tehtud.

5 dl piima
4 dl koort
100 g tumedat šokolaadi (vähemalt 70%-lise kakaosisaldusega)
100 g piimašokolaadi
2×50 ml kanget kohvi (2 espressot, valmistatud nt Kohvisemu Caprissimo ubadestKoK)
näputäis jahvatatud kardemoni
maitse järgi suhkrut
vanillisuhkrut
Kuumuta piim ja koor keskmisel kuumusel, kuid ära päris keema lase. Tõsta pott tulelt. Haki šokolaad väiksemateks tükkideks ning lisa koore sisse. Lase ühtlaseks sulada. Lisa piima-šokolaadisegu sisse kardemon, kohv, vanillisuhkur ja soovi korral ka suhkur. Sega kõik ühtlaseks. Soojenda veel veidi kogu jooki ning serveeri kohe.

Külluslik nauding kohvist, šokolaadist ja vürtsikast kardemonist on garanteeritud.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.