Kana ja kuskussipada

Esileht / Määramata / Kana ja kuskussipada
Üsna
kiirelt ja lihtsa vaevaga valmiv maitsev pada, kus kana ja kuskus sõbralikult
ühes toidus koostööd tegemas. Oliive võib igaüks oma soovi järgi lisada või kui
suurem oliivisõber ei ole, need üldse ka välja jätta. Samas annab oliiv ja
sidrunimahl- ja koor roale just iseloomuliku mõnusa särtsakuse.
8
nahaga kanakintsu
2 tl
kurkumit
1 sl
garam masalat
2  sl õli
2
sibulat, hakituna
3
küüslauguküünt, hakituna
5 dl
kanapuljongit
Rohelise
oliive (soovitavalt kivita)
Sidrunimahla
ja riivitud koort
250 g
kuskussi
Hakitud
värskeid ürte (peterselli ja koriandrit)
Sega
vürtsid ning püherda kana vürtsides ja soolas, kuni kana pind on kaetud.
Kuumuta pannil õli ning prae kanatükke nahapool allapoole kuni kuldpruuni
värvuseni. Keera tükid ümber ja prae ka teiselt poolt mõned minutid. Tõsta kana
pannilt, lisa veidi õli ning tõsta sibul pannile. Prae sibulat keskmisel
kuumusel mõned minutid, lisa küüslauk ning prae kergelt kuldseks. Sega juurde
ülejäänud vürtsid (mis jäid kana maitsestamisest üle) ning prae veel
minutijagu. Kalla peale kuum kanapuljong ning lisa oliivid. Lase keema tõusta,
alanda kuumust ning lisa roale ka kanatükid, nahapool ülespoole.

Kata
pann kaanega ning hauta umbes 35-40 minutit. Tõsta kana pannilt ära ja hoia
soojas. Tõsta pann tulelt, sega puljongi sisse kuskus ja sidrunimahl. Vajadusel
lisa kuuma vett nii, et kuskus oleks vedelikuga kaetud. Aseta pannile kaas ning
jäta seisma umbes viieks minutiks, kuni kuskus on pehme. Töötle kuskus kahvliga
kohevaks ning lisa hakitud ürdid ning sidrunikoor. Tõsta kanatükid kuskusi
sisse ning serveeri kohe. 

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.