Sõbrapäevaks sobiv. Trühvlid karamellikastme, tumeda šokolaadi ja maapähklivõiga

Esileht / Määramata / Sõbrapäevaks sobiv. Trühvlid karamellikastme, tumeda šokolaadi ja maapähklivõiga

Kohe-kohe on saabumas sõbrapäeva roosakaslääge magusvahune hooaeg. 14. veebruaril on heaks tooniks mattuda roosakasse uttu, kinkida üksteisele nunnusid mõmmisid ning toituda peamiselt läägetest vahustest toitudest.

Et asi päris käest ei läheks, võib vahelduseks midagi “koredamat” ka kinkida või läägeks kippuvatele olekule tahedamat suutäit peale haugata. Kui nüüd just tahedamaks võib nimetada maapähkliga, tumeda šokolaadiga ja karamellikastmega tehtud trühvleid.
Olgu nagu on, aga see kirjeldatud kooslus on tõsiselt nauditav. Mõru šokolaad, krõmpsuv soolakas maapähkel ja külluslik karamell. Kõik naudingute nüansid ühes trühvlis. Võtad ühe suutäie, suled silmad ja mõmised mõnust. Isegi minusugune kehv magusasõber jäi selle koosluse lõksu.
Selline väike isetehtud üllatus sobib kindlasti ülihästi ka saabuva Sõbrapäeva kingituseks. Valmistamine ei ole ülejõu käiv ettevõtmine, tulemus on samas hõrgumast hõrgumate maiustuste kategooriast.
Kõige rohkem on ehk mässamist karamellikastmega. Selleks on kaks erinevat võimalust. Esimesena võid proovida seda, et laotad pannile 2 dl suhkrut ja veidi vett ning kuumutad. Ilma liigutamata lased suhkrul sulama ja mullitama hakata ning ootad, kuni suhkrumass on tumedam kuldne. Segad juurde 1 dl 35%-list koort, segad kõik ühtlaseks ning lisad lõpuks veel korraliku sortsu Vana Tallinna likööri. Siis segu purki või pudelisse ning külma tahenema. Teine, lihtsam moodus on see, et võtad 1 paki Kalevi Toffee iiriseid, koorid need paberist välja. Kallad poti põhja paar supilusikatäit 35%-list koort, lisad kommid ja lased vaiksel kuumusel sulada. Segad kõik ühtlaseks, lisad veidi Vana Tallinna likööri ja lased taheneda.
Järgmine ettevalmistusprotsess on vesivannil šokolaadi sulatamine. Šokolaad võiks olla vähemalt 70%-lise kakaosisaldusega. Sulata mitte liiga kuumal veevannil hakitud tume šokolaad, kuni see on ühtlaselt sulanud.
Võta käepärasesse kaugusesse ka maapähklivõi.

Trühvlite valmistamiseks aseta väiksemasse muffinivormi või trühvlivormi veidi tumedat šokolaadi. Sinna sisse poeta esmalt veidi karamellikastet ning tõsta lusikaga ka maapähklivõid. Tõsta kõige peale veel sulatatud šokolaadi nii,et täidis oleks kaetud ning lase trühvlitel taheneda. Jahedas ruumis toimub see kiiremini, kuid samas põhjustab see šokolaadile hallika kihi tekkimist, mis viitab šokolaadi temperatuuride kõikumisele ja ei ole visuaalselt kõige ilusam.
Ja siis ei jää muud üle, kui otsida ilusad karbid, kuhu sõpradele mõeldud trühvlid poetada.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.