Jahutav vaarikaparfee

Esileht / Määramata / Jahutav vaarikaparfee

Õhuline ja jäine vaarikaparfee keset kuuma ja veidi loidu suvepäeva. Ei ole vist tarvis kaks korda mainida kui hästi see suvega sobib. Tegemist on tõeliselt hõrgutava  ja mõnusalt jahutava kerge jäätisega, mille plussiks on see, et ta valmib ilma jäätisemasinata ning kergema vaevaga, kui klassikaline jäätis. Vaarikad valmivad selle kuumaga ka turbokiirusel, nii et kui vaarikaisu juba ära söödud, siis tasub teha jahutavat vaarikaparfeed.

450 g vaarikaid
85 g tuhksuhkrut
75 g suhkrut
125 ml vett
2 munavalget
3 dl 35%-list koort
Püreesta vaarikad purustajaga. Kui soovid ilma seemneteta tulemust, võid massi suruda läbi sõela. Sega vaarikamassi sisse tuhksuhkur ja sega läbi. Pane potti vesi ja suhkur ning esmalt sulata suhkur pidevalt segades madalal kuumusel. Tõsta kuumust, lase keema tõusta ning keeda ilma segamata vaiksel tulel vähemalt 5 minutit, kuni mass muutub paksemaks ja siirupiseks. Ära lase suhkrusiirupil pruunistuda.

Vahusta munavalged kuni tiheda ja ühtlase vahu saavutamiseni. Nirista kuum suhkrusiirup munavalgevahu sisse pidevalt segades, kuni mass on ühtlaselt kreemjas. Vahusta seni, kuni mass on jahtunud. Vahusta vahukoor kohevaks vahuks. Kalla vaarikapüree munavalgevahu sisse, sega, ning lisa siis vahukoor. Kalla saadud segu plastist või metallist konteinerisse ning külmuta ilma kaaneta 1-2 tundi. Vahusta mass korra läbi, aseta kaas peale ning aseta siis külma tagasi. Veidi enne serveerimist tõsta parfee toatemperatuurile ning tõmba jäätisepalle kuuma vette kastetud jäätisekulbiga.

Retsept ilmus ajakirja Toit&Trend 2014. aasta juuli-augustinumbris.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.