Meie pere lemmikburks. Parim lambalihaga ja grillil valmistatuna

Esileht / Määramata / Meie pere lemmikburks. Parim lambalihaga ja grillil valmistatuna

Milline laps ei armastaks korralikku burksi. Ma ei räägi siinkohal neist verevaestest steriilsetest burksidest, mida suurtest ja üleilmsetest kettidest osta saab. Õige burks on ikkagi värskelt tehtud, kvaliteetsest lihast valmistatud ja parimatest komponentidest kokku sätitud. Mis seal salata, ka ise satun vahel jälle ühe mahlase burksi kütkesse.

Grillihooaeg on täies hoos ja grillil valmistatud lambaliha burger on meie pere suvistesse rutiinidesse end vääramatu jõuga kinnitanud. Selle lambalihast burgeri retsept jõudis minuni ühe armsa sõbra vahendusel, kes ise üle suure lombi elab ja kes soovitas sel moel valmistatud lambaliha proovida. See oli meie peres läbimurde hetk ja muidu lambaliha osas üsna pirtsud lapsed on sellest ajast lambalihaburgerist sõltuvuses. Vahel esitatakse mulle spetsiaalne palve, et palun-palun-palun, teeme täna jälle neid.

Viimastel kordadel olen neidsamu lambaliha burgereid valmistatud spetsiaalsel hamburgeri valmistamiseks ettenähtud Emile Henry SELLEL savist grillialusel. See savist alus pannakse grilli peale ning alumisel osal saab grillida burgerit ning samas ülemisel “riiulil” hamburgeri saia soojendada. Kusjuures ülemise osa kuumus on ka piisav, et sai mitte ainult ei soojene, vaid saab ka krõbeda kooriku. Väga mõnus ja mugav abimees kõikidele burksi sõpradele.

Emile Henry savist grillplaadid on saanud märkamatult meie jaoks suurepäraseks abivahendiks, millel saab valmistada nii liha, kala, köögivilja kui ka kõige muud meelepärast. Hea on nende aluste puhul see, et grillitav kraam valmib ühtlaselt ja söestunud servad on muutunud ajalooks. Samas jätab savi peal küpsetamine toidule väga mõnusa maitse.

Lambalihaburger
500 gr lambahakkliha (minul oli turult ostetud 70% lammast + 30% noorlooma, sobivad tegelikult ka muud hakklihad)
peotäis hakitud värsket münti
peotäis hakitud värsket koriandrit
paar hakitud küüslauguküünt
1 tl valge veini äädikat
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 tl mett
1 tl kaneeli
1 tl jahvatatud paprikat (väga hästi sobib ka suitsutatud paprika pulber)
soola ja pipart maitse järgi
Sega kõik burgeri koostisained, maitsesta. Vormi märja käega peopesa suurused pallid, vajuta need lapikuks ning grilli  kuumal pannil mõlemalt poolt paar minutit. Samal grillil/pannil soojenda ka saiad. Juurde paku meelepäraseid lisandeid.

Mulle meeldib lambaliha juurde pakkuda klassikalist Kreeka tzatziki kastet ja teise valikuna teravat tomatisalsat. Tomatisalsa olen avastanud Felixi valikust ja kui sinna lisada veel veidi hakitud värsket koriandrit, on mõnus kaste paari hetkega valmis.

Tzatziki kaste
2 väikest kurki
2 dl Kreeka jogurtit
2 küüslauguküünt
oliiviõli, sidrunimahla, hakitud münti, soola
Riivi koorega kurk jämeda riiviga, riputa soolaga üle, tõsta sõelale ja lase 10 minutit seista. Haki küüslauk peeneks ning sega kurk ning küüslauk jogurtiga. Lisa ülejäänud ained, maitsesta soolaga ning lase enne serveerimist veidi maitsetel tõmmata.

Jätkuvalt on hea uudis see, et Home Decori veebipoest on võimalik kõiki kaupu ja muuhulgas loomulikult ka sedasama burgeri grillimise alust osta 15% soodsama hinnaga. Selleks kirjuta tellimust edastades voucheri koodiks “isetehtud”.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.