See legendaarne retromagustoit, mille autor on kuulus kokk Escoffier, oli aastaid Londoni Carltoni Hotelli menüüs. Tegemist on lihtsa ja samas hästi toimiva kooslusega, mis pidanud ajaproovile vastu juba aastakümneid. Tasub kindlasti katsetamist, kusjuures seda desserti saab varieerida ka erinevaid likööre kasutades. Kasvõi meie oma Vana Tallinn sobib sellisel moel kasutamiseks väga hästi. Vahukoorega segatud vanillijäätis annab marineeritud maasikatega magusroale eriti hõrgu viimistluse
1 l küpseid maasikaid, puhastatuna
1 dl pruuni suhkrut
1 dl apelsinilikööri (nt Grand Marnier, Cointreau või meie head Vana Tallinna likööri)
500 ml vanillijäätist
2 dl 35%-list koort
Tükelda maasikad ning sega suhkru ja apelsinilikööriga. Aseta külma ja lase vähemalt üks tund marineeruda. Tõsta jäätis tavakülmikusse, et ta veidi pehmemaks muutuks.
Vahusta vahukoor kergeks vahuks ning sega pehmenenud jäätisega. Jaota serveerimisnõudesse maasikad ja vahukoor jäätisega ning serveeri kohe. Serveerimisel võid lisada veidi värsket münti.
Retsept ilmus 2014. aasta juunikuises ajakirjas Oma Maitse
Vasta