Arbuusijää laimi ja ingveriga

Esileht / Määramata / Arbuusijää laimi ja ingveriga

Kuum suvi dikteerib toitumisharjumusi. Pliidi lähedalegi ei tahaks minna ja neelud käivad millegi kerge, jahutava ja mahlase järgi. Arbuus, smuutid, külmsupid, jäised kokteilid, kerged salatid. Suvetoit on mõnus kombinatsioon värskest suveküpsest toorainest ja kergest joonest. Just midagi sellist, nagu on arbuusijää.

Arbuusijää valmistamise esmane põhjus oli proosaline – kodus oli hiiglama pirakas arbuus, mis oli viimase piiri peal küps ning kõik olid end arbuusist kõrini täis söönud. Sooja ilmaga arbuusi ööseks välja jättes oleks ta hommikuks tõenäoliselt juba käärima läinud, külmkappi see jurakas aga ei mahtunud. Natuke nuputamist ja sügavkülma sai tehtud ruumi arbuusijää jaoks.

Tulemus kusjuures oli selline, et jäisel kujul söödi see arbuus kiirelt ära ja järgmisel päeval tuli juba uus arbuus koju tuua, et uus arbuusijää teha.
Tegu on lihtne. Esmalt tükelda ja puhasta arbuus. Eemalda seemned. Tõsta tükeldatud arbuus blenderisse, lisa laimimahla ning kas siirupit ja riivitud ingverit või ingverisiirupit. Mina kasutasin just ingverisiirupit, millega on lihtne lisada nii ingveri särtsakust kui ka magusat maitset. Ingverisiirup on pärit mul The Ginger People kaubamärgi alt ja näeb välja SELLINE. Igati mõnus abimeees glasuurimiseks ja ingverimaitse lisamiseks paljudele roogadele.
Arbuusijää kogused säti täpselt enda maitse järgi paika. Arbuusi magusus on erinev ja inimeste magusalembus ka erinev. Tee täpselt oma maitsele paras segu.

Kalla segu plastmassist või metallist vormi ning kata kas kaane või kilega. Lase paar tundi külmuda, võta siis välja ning sega kahvliga läbi, et tekiks ühtlane jäine puru, mitte känkras mass. Aseta sügavkülma tagasi. Enne serveerimist peaks arbuusijää ka veidi aega toatempretuuril seisma, siis saab mõnusat roosakat jäist puru lihtsalt lusikaga klaasi kraapida.
Serveerimiseks kasutasin NEID Pavina topeltseinaga klaase, millel kahe klaasikihi vahel vaakum ja mistõttu klaasi seinad hoiavad tempratuuri kauem, kui tavaline klaas. Sobib nii kuumade kui külmade jookide ja toitude serveerimiseks.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.