Sütel grillitud verivorstid. Talvine romantika

Esileht / Määramata / Sütel grillitud verivorstid. Talvine romantika

Verivorstid ja jõulud kuuluvad kokku ning arvatavasti jagavad paljud sama arvamust, et ilma märgiliste toitudeta – hapukapasas, verivorst, piparkook, pohlamoos – ei ole need pühad päris õiged. Mingid lapsepõlvest mällu sööbinud maitse- ja lõhnakombinatsioonid loovad nii mõnusalt turvalise ja tuttavliku tunde ning ükski sushi ega vokk (mis mulle tegelikult väga maitsevad) ei pääse 24.detsembri paiku pjedestaalile. Nii on!

Samas võib tavapärasele verivorstile anda hoopis uue kvaliteedi, kui seda söegrillil valmistada. On nagu ikka vana hea verivorst aga….. palju maitsvam. Söegrill annab verivorstile väga mõnusa lisamaitse. Verivorste käin mina ostmas ikka turul, kus sel aastal leidis põnevaid tootearendusi. Näiteks oli täitsa olemas ka tatraga verivorst ja see oli tõeliselt maitsev! Kahjuks oli eile see tatraga verivorst Keskturult juba otsa saanud, kuid lihamüüjate letis leidus veel suures valikus verivorste, tanguvorste ja ka kartulivorste. Kõik sobivad hästi ka grillimiseks.

Seletuseks ehk niipalju, et oleme juba mõnda aega veendunult taas söegrilli usku pööranud. Gaasigrill on küll mugav ja kiire alternatiiv, mis meil seni ausalt terrassinurgas seismas, aga õige grilli maitse annab ikka päris tuli ja ehtsatel sütel grillimine. Eelmisel suvel sugenes meie terrassile üks tugev ja turske rohelist värvi muna. Big Green Egg. Kaalusime pikalt, sest tegemist ei ole just kõige odavama grilliga. Lõpuks otsustasime siiski investeerida rohelisesse munasse ja seni pole pidanud küll kahetsema.

Grill on aus. Hoiab väga stabiilselt temperatuuri, väga paindlik oma kasutusvõimaluste osas. Paks kivist seesmine kiht annab võimaluse väga ühtlast temperatuuri kaane all hoida ning seda ka talvisel ajal, kus tihti probleemiks see, et külm välisõhk kipub grillahju väljast jahutama. Kui Green Egg oma kuumuse üles korjab, siis see säilib pikalt ja väga ühtlasena. Kuumust saab väga hästi õhu pealevooluga samas reguleerida vaiksemaks või intensiivsemaks.
Lühidalt, kui tahate natuke põnevamat jõuluvorsti sel aastal, siis kraamige grill välja. Sellisel kaunil lumisel talvel on väljas grillimine omaette eksootika. Vorstid tasub enne grillimist õliga kokku teha, siis ei ole karta, et need grillresti külge kinni jääksid. Muidu on tegevuskäik täiesti tavapärane – grill kuumaks ja vorstid grillile, kuni need väljast krõbedad ja seest küpsed. Mõnus!
Kahjuks said pildid tehtud just üks päev enne valge lumevaiba mahasadamist. Tuleb vist uus grillimine ja fotosessioon ette võtta.
Mõnusat jõuluvorstide grillimist!

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.