Vürtsikas baklažaanikarri kookospiimaga

Esileht / Määramata / Vürtsikas baklažaanikarri kookospiimaga

Baklažaan, mis küpsenud kookospiimakastmes ja eksootiliste vürtsidega, on üks võrratu roog. Ma olen niikuinii täielikus sõltuvuses baklažaanist, kuid sellises koosluses on üks minu lemmikviljadest lihtsat vastupandamatu! Kergelt tuline, tugevalt vürtsine mahlane roog sobib hästi ka taimetoitlastele. Samas on see karri sedavõrd maitseküllane, et seda võib pakkuda ka lihasõpradele ilma, et nad liha järgi küsimagi hakkaks. Mõnusalt soojendav talvine roog.

6-le
Valmistusaeg 60 minutit

2 keskmise suurusega baklažaani
Päevalilleõli praadimiseks
1 sl sinepiseemneid
8 karrilehte või paar loorberilehte
2 sibulat, peeneks hakituna
2 tšillikauna, peeneks hakituna (või veidi vähem, kui pelgad liiga tulist rooga)
2 tl jahvatatud koriandrit
2 tl jahvatatud kurkumit
400 g konserveeritud tomateid
400 g kookospiima
1 sl suhkrut
400 g keedetud või konserveeritud läätsi (sobivad ka oad või kikerherned)
maitse järgi soola

Lõika baklažaanid sektoriteks ja siis tükelda iga sektor 3-4-ks tükiks. Kuumuta pannil õli ning prae baklažaan osade kaupa pannil kuldpruuniks. Selleks kulub ca 3 minutit kummalegi poolele. Tõsta pannilt ära taldrikule. Lisa pannile õli ning prae sinepiseemneid ning karri-/või loorberilehti paarkümmend sekundit. Lisa sibul ning prae veel mõni minut. Lisa tšilli ja vürtsid ning prae pannil õlis kõik läbi. Lisa veidi kookospiima ja kuumuta veel minutijagu. Kalla järgmisena  juurde ülejäänud kookospiim ning tomatikonserv ning suhkur. Kui kaste on liiga paks, võid lisada ka veidi vett. Hauta umbes pool tundi. Sega juurde keedetud(vastavalt pakendi juhisele) või kurnatud läätsed (kui kasutad konservi)  ning eelnevalt läbi praetud baklažaan. Maitsesta vajadusel soolaga. Hauta veel umbes 10 minutit. Serveeri riisiga  ja serveerides puista peale värsket koriandrit.
Võid toitu ka pikemalt hautada, sellistes vürtsikates hautistes on väga mõnus, kui maitsed hästi segunevad. Samamoodi maitseb roog eriti hästi ka järgmisel päeval.

Retsept ilmus 2015. aastaalguse talvises Toit&Trend ajakirjas.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.