Mango-avokaadosalat hiidkrevettidega

Esileht / Määramata / Mango-avokaadosalat hiidkrevettidega

See kevadiselt värviline ja kerge salat on just selline, mis ei nõua valmistajalt ei aega ega liigset pingutust. Tulemus on mahlane ja maitsev, tibake teravust lisab tšillipipar. Olen seda vahel pakkunud ka eelroaks suupistena ning serveerituna väiksel salatilehel. Maitsev ja mõnus igatepidi. Maitsekombinatsioon on Aasia köögist pärit hapukas-magus-soolane-terav kombinatsioon, mis kõik salatikomponendid ilusaks tervikuks seob.

Kuna üht peaosa etendab siin salatis mango ning meil poes pakutavad värsked mangod kipuvad olema ikka väga verevaesed (reeglina nõuavad kodus järelküpsetamist), siis kasutasin sügavkülmutatud mangokuubikuid. Sügavkülm muudab mango tuntavalt happelisemaks, kuid siia salatisse sobitus särtsakas hapukasmagus mango imehästi.
200 g mangot, kuubikutena (kasutasin Gemossi poest pärit sügavkülmutatud mangokuubikuid) või üks suurem terve mango, koorituna ja tükeldatuna
2 keskmise suurusega avokaadot, kuubikutena
200 g hiidkrevette, puhastatuna. Sobivad ka soolvees hiidkrevetid või kiirelt pannilt läbi kuumutatud toored hiidkrevetid
1 tšillipipra kaun, seemnetest puhastaud ja peeneks hakituna
värsket koriandrit
3 sl laimimahla
2 sl viinamarjaseemne, avokaado vm neutraalse maitsega õli
1 tl mett
2 sl kalakastet (nt Thai Choice kalakaste)

Sega esmalt valmis salatikaste. Selle jaoks sega laimimahl, mesi, kalakaste ja õli ühtlaseks. Aseta mango- ja avokaadokuubikud, hakitud koriander ja tšillipipar kaussi ning sega kastmega läbi. Krevettide puhul võid need tükeldada ja kohe salati sisse segada või siis serveerida kastmega läbisegatult, kuid salati peal. Salatil võib lasta peale kastmega segamist külmas umbes tund aega seista, siis maitsed ühtlustuvad.

Postitus sündis koostöös Gemossi poega. Lähemat infot Gemossi pakkumiste saad nende FB lehelt.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.