Imelihtne jäätis rohelise chai ja laimiga

Esileht / Määramata / Imelihtne jäätis rohelise chai ja laimiga

Kauaoodatud ja -igatsetud suvi on pirtsaka pruudina oma saabumist ja sooja embust lasknud oodata, aga vaikselt-vaikselt hakkab olukord järjest suvisemaks muutuda. Hetkel on veel selline tõsine Eesti suve määratlus, kus tuleb alati lisada, et kui päikese käes ja tuulevarjus olla, siis on juba täitsa tore. Ei ole sel aastal selle varase suvesoojaga priisata, aga no küll ta tuleb ja küll me ühel päeval jälle ohime, et vastikult palav 🙂

Kuna aga juunikuu kuulub vältimatult suviste kuude alla, siis on sama vältimatult käes ka jäätisepostituste hooaeg. See kõnealune David Rio rohelise chaiga jäätis sündis katsetuste käigus. Mõtlesin teha vürtsikast teepulbrist midagi suvist. Esimene mõte oli rabarberilimonaad. Hapukas rabarber vürtsise chaiga tundus maitseskaalal täitsa toimiv kooslus olemas. Kahjuks selgus katsetuste käigus, et hapu siirupi toel kipub rohelise chai tee tükki tõmbuma. Sinnapaika see katsetus jäigi. Teisena sai ette võetud isetehtud jäätis, kuhu vürtsikas ja magus chai maitsesügavust lisamas ja liigset läägust tasakaalustamas laimimahl ja koor. Ja see kooslus hakkas küll ilusti tööle. Isegi nii hästi, et teen seda jäätist juba mitmendat korda ja iga kord mainib keegi laua ääres, et nii hea jäätis!
Valmistamine on mõnusalt lihtne. Ei mingit liigset jahmerdamist. Vaja on vaid nelja koostisainet, mikserit, suuremat kaussi ja nõud, millega jäätis külma panna.
300 g magusat kondenspiima
6 dl 35%-list koort
3-4 sl rohelise chai pulbrit
1-2 laimi mahl ja riivitud koor
Vahusta koor ja kondenspiim koos chaiga pehmeks kohevaks vahuks. Lisa laimimahla ja -koort maitse järgi. Laimimahl annab pigem hapukust ja koor mõru maitset, mis aitab liigset magusust hästi tasakaalustada.
Kalla saadud segu plastmassist või metallist karpi ning aseta sügavkülma. Soovitavalt üleöö, aga kui kärsitus suur, võib ka peale nelja tunni möödumist piilumas-proovimas käia. Enne serveerimist tõsta jäätis toatemperatuurile, et veidi pehmemaks muutuks.
Jäätisepalle tõmba kuuma vette kastetud jäätisekulbiga.

Postitus sündis koostöös KAFO-ga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.