Soojad kohupiimasaiad maasikamoosiga. Lapsepõlve lemmikud

Esileht / Määramata / Soojad kohupiimasaiad maasikamoosiga. Lapsepõlve lemmikud

Suvi on nüüd ametlikult käes ning kindlasti on palju neid, kes suure suve saabudes oma linnakodudele lehvitavad ning mõneks ajaks maakodusse end sisse seavad. Ei ole erandiks ka siinkirjutaja ning kui esimesed kevadised kulusid sisseelamise tähe all, siis nüüdseks on maakodu muutunud ainuvõimalikuks valikuks.Köögiaknast paistev meri, rinnuni kasvanud hein, kuhu lapsed ja koerad lihtsalt ära kaovad, pääsukeste vidin traatidel ja kõik muu maaidülli juurde kuuluv.
Maakodus tõusevad au sisse natuke teistsugused toidud. Sellised, mis liialt aega ega nikerdamist ei nõua. Üks maakodu toitudest on vana hea klassika soojade kohupiimasaiade näol. Maitseb imeliselt ja lisaks sobib hästi mitte esimeses värskuses oleva saia ärakasutamiseks. Kui maasikad valmis saavad, saab saiadele peale sättida maasika toormoosi. Mõnus!

Soojad kohupiimasaiad on lapsepõlvest pärit kergelt nostalgiahõnguline klassika. Valmistada on neid mõnusalt lihtne, kuid soojade saiade lõhn, mis üle hommikupäikeses kodu hõljub, on sündmus omaette. Kohupiimasaiade serveerimiseks sobib kõige paremini hapukas moos, värsked marjad või ka kaneelisuhkur.

8 viilu saia
250 g teralist kohupiima
1 muna
Näpuotsaga vanillisuhkrut
Maitse järgi suhkrut
2 sl hapukoort
Võid
Serveerimiseks hapukat moos või marju
Määri saiaviilud võiga ning aseta võitatud pool allapoole ahjuplaadile. Klopi lahti muna ning sega koos kohupiima, suhkru, vanillisuhkru ning hapukoorega ühtlaseks. Aseta igale saiaviilule parajalt kohupiimasegu ning aseta eelsoojendatud ahju 200 kraadi juurde umbes 15-20 minutiks, kuni saiade pind on kaunilt kuldpruun. Serveerimisel lisa hapumat moosi, hapukaid marju või kaneelisuhkrut.

Retsept on pärit raamatust “Kiired hommikusöögid”

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.