Lihtne ahjukala vürtsika tomatikastme ja juustuga

Esileht / Määramata / Lihtne ahjukala vürtsika tomatikastme ja juustuga

Suvel muutuvad hinnaliseks kõik toidud, mis valmivad lihtsalt ja kiirelt. No ei ole mahti tundideks pliidi ette end aheldada, kui väljas päike paistab ja selleaastane kehvapoolne suvi end keskpaiga poole kerib.

Kui aga kalaisu kiusama tuleb või siis kalamehe käest jälle ilus värske kala ära toodud, siis ühe lihtsa ja igati toimiva kiire kalaroa saab valmis ainult paari komponendiga. Minu lemmikuks on saanud Treppoja Sahvri vürtsikas tomatimaius, samas sobib siin kasutada ka näiteks Felixi kaubamärgi all müüdavat SEDA adžikat (uus lemmik, selline korralikult krehvtine kaste) või siis ka näiteks Lemontree poolt pakutavat Monti punast pestot. Ehk siis erinevad teravad ja/või tomatised kastmed toimivad imehästi.
Selline kiire kalaroog maitseb hästi värskete kartulitega, millele saputatud ohtralt tilli.
Valmistamine on nii lihtne ja kiire, et kogu roog valmib lausa möödaminnes.
1 kg valge kala fileed
200 g vürtsikat tomatimaiust või muud teravat kastet
200 g riivitud juustu
soola, pipart, sidrunimahla
oliiviõli
värsket tilli serveerimiseks

Määri ahjuvormi põhi oliiviõliga. Aseta õlisele pannile kalafileed. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga. Laota kaladele peale terav tomatikaste ja sinna peale laota riivitud juust. Küpseta 200 kraadi juures umbes 10-15 minutit (küpsetusaeg sõltub kalafilee paksusest). Serveeri kohe koos värskete keedukartulite ja kodujuustukastmega.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.