Äkilised kurgid kange sinepiga

Esileht / Määramata / Äkilised kurgid kange sinepiga

Suvi ja värske kurk käivad ikka käsikäes. Värskest ja suviselt mahlakast karedapinnalisest lühikesest kurgist on pea võimatu tüdineda. Ohtra tilliga kurgi hapukoore salat, kurk ja kodujuust, päeva-paarised soolakurgid, klopekurgid ja veel mitmed ajatud lemmikud. Ei mingil muul ajal maitse kurk nii mahlaselt ja magusalt kui praegu. Kui aga lemmikutele kurgitoitudele juba mitu ringi peale tehtud, võib proovida mõnusalt krehvtiseid ja krõmpsusid sinepikurke. Valmivad kiirelt ja maitsevad oivaliselt. Eriti neile, kes tahedamast ja teravamast suutäiest lugu peavad.

Sinepikurkide üheks peamiseks komponendiks on loomulikult sinep. Seesama vana hea Põltsamaa Sinep, mis maitsemeeli ei hellita, vaid lajatab oma teravuse ja kangusega maitsenäsadele nii, et korraks silmast vee välja võtab. Mahlane ja mahe kurk sobitub oma jõrmi, kastmeks segatud kaaslasega imehästi. Tulemuseks on selline mehisemat laadi kurgisalat, mis sobib imehästi näiteks grillitud liharoogade juurde.
Salati jaoks läheb vaja (kogused on pigem hinnangulised  ja igaüks võib oma maitsemeelte järgi mahedama või teravama salati kokku segada)
1 kg värsket kurki, viiludena
2 sibulat, poolratastena
8 küüslauguküünt, hakituna
1 sl soola
1 sl 30%-list äädikat
1 sl suhkrut
1 sl Põltsamaa Kanget sinepit
soovi korral värsket tšillit, hakituna
hakitud tilli
2 sl õli

Sega kõik koostisained kokku. Kui tahad kiirelt tarvitada, siis võid kasutada klopekurkide tehnikat
ehk siis asetada kausile tihedalt kaas peale ja raputada salatit tugevalt, et maitsed kiirelt seguneksid. Kui on veidi aega oodata, siis tuleks salat kokku segada ja paariks tunniks külma panna. Kui soovid aga pikemalt säilitada, siis nädalajagu säilib kurgisalat ka külmkapis. Pikema säilitusaja jaoks tuleks purgid eelnevalt steriliseerida.
Nii lihtne see ongi! Naudi, kuniks suve ja suvemaitselist kurki!

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.