Brownie chai ja viinamarjaseemnejahuga. Suvemarjadega ja sümpaatselt patuvaba

Esileht / Määramata / Brownie chai ja viinamarjaseemnejahuga. Suvemarjadega ja sümpaatselt patuvaba

See suvi ei kipu küll mingeid vihjeid rannahooajale tegevat, aga vaatamata sellele sai katsetatud ühe rikkaliku šokolaadise ja igati taljesõbraliku brownie´ga. Selle brownie muudab põnevaks viinamarjaseemnejahu, mida tavalise nisujahu asemel siin küpsetises sai kasutatud. Lisaks sellele annab külluslikku lisamaitset veel soojade vürtsidega chai tee pulber. Viinamarjaseemnejahu on põnev uuendus jahude maailmas ning eripäraks on selle jahu suur antioksüdantide sisaldus, kiudainerikkus ning loomulikult gluteenivabadus. Kõik jahu head omadused säilivad ka peale kuumutamist. Tasub kindlasti katsetada. Maitselt on jahu veidi mõrkjas ja hapukas, kergelt marjane.

Kellel parasjagu viinamarjaseemnejahu või chaid käepärast ei ole, võib kasutada jahu asendajana näiteks mandlijahu, tatrajahu või ka tavalist täisterajahu. Chai ärajäämise puhul tuleks veidi suhkru kogust suurendada. Tegelikult on see lihtne ja kõigile koogisõpradele igati jõukohase valmistuskäiguga brownie. Suvemarjadest kate koos tumeda šokolaadiga on kui kirss tordil.

100 g võid
100 g tumedat, vähemalt 70%-lise kakaosisaldusega šokolaadi
1 dl tumedat muscovado suhkrut (nt Billington´s)
3 sl chai tee pulbrit (nt SEE David Rio Tiger Spice Chai)
2 muna
4-5 sl viinamarjaseemnejahu (või muud gluteenivaba jahu või siis kombineerituna nt 2 sl üht ja 2 sl teist jahu)
näpuotsaga soola
Katte jaoks:
100 g tumedat šokolaadi
suviseid marju või puuvilju

Sulata kastrulis või koos hakitud tumeda šokolaadiga. Lase vaiksel tulel šokolaadil sulada. Lisa veidi soola, chai pulber ja suhkur. Sega läbi. Lisa ükshaaval munad ning sega ühtlaseks. Viimasena lisa viinamarjaseemnejahu. Sega korralikult läbi. Kalla küpsetuspaberiga määritud väiksema (nt 10×15 cm) ahjuvormi põhjale ühtlase kihina. Küpseta 160-170 kraadi juures umbes 30-40 minutit. Jahuta. Laota peale suvemarjad. Sulata kastrulis vesivannis tume šokolaad ning nirista marjadele. Soovi korral raputa peale veel tuhksuhkrut. Söö ka soojalt või külmalt ning juurde sobib hästi vanillijäätis.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.