Piimas küpsetatud ürdine kana

Esileht / Määramata / Piimas küpsetatud ürdine kana

Esmapilgul ehk veidrana tunduv idee – kana piima sees küpsetada – õigustab end kohe, kui mahlast ja mahedat kana proovida. Eriti maitsev jääb kana siis, kui lisada veel ohtralt suviseid ürte, mida võib igaüks oma maitse järgi kombineerida. Kana valmistamine on sümpaatselt lihtne ja nii sobib seda hästi ka kiirel suvisel aiatööde ajal valmistada. Pistad potti ja kana küpsemise ajal saad veel päris mitu vajalikku tööd õues ära teha.

6-le
Valmistamisaeg: 1 tund 30 minutit
1 broiler (ca 1,3-1,6 kg)
7 dl piima
7-10 koorimata küüslauguküünt
Peotäis värskeid ürte: mina kasutasin estragoni, rosmariini ja tüümian
1 suurema sidruni koor, õhukeselt koorituna
Oliiviõli
Soola ja pipart

Maitsesta kana seest ja väljast soola ja piparaga. Kuumuta pannil õli ning pruunista kana igast küljes kuldseks. Tõsta kana ahjupotti ja lisa sinna kõik ülejäänud koostisained. Võid ka pruunistamisel pannile jäänud lihamahlad sinnasamasse potti kallata.  Küpseta 190-200 kraadi juures ahjus umbes 1 tund 30 minutit. Esimese poole võid küpsetada kana kaane all ja teise poole küpsetusajast ilma kaaneta, et kana ilusti pruunistuks. Vahepeal võid kana kastmega veel kasta, et ta mahlasem jääks. Tänu sidrunikoorele tõmbab kaste veidi tükiliseks. Mind ennast see ei häiri, aga pepsimad sööjad ja lapsed kipuvad vahel selle peale nina krimpsu tõmbama. Seetõttu võib kastme ka läbi tiheda sõela kurnata. Serveerides jaga kana tükkideks ja paku juurde värskeid suviseid koorega keedetud kartuleid ning värske kurgi salatit.

Retsept ilmus 2015.aasta juulikuises ajakirjas Oma Maitse.


Algne idee on pärit Jamie ühest esimesest kokaraamatust Happy Days with the Naked Chef. Töö käigus sai retsepti veidi mugandatud.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.