Banaani-šokolaadijäätis pulga otsas. Enam lihtsamaks minna ei saa

Esileht / Määramata / Banaani-šokolaadijäätis pulga otsas. Enam lihtsamaks minna ei saa

Mõned ideed on lihtsad ja geniaalsed. See siin on üks neist, mille puhul laksad peoga vastu otsaesist ja küsid eneselt, miks sa ise selle peale seni ei ole tulnud. Banaani külmutamine ja jäätiseks tegemine on ju teada tuntud nipp. Külmuta banaan, püreesta ja ongi kreemjas jäätis valmis. Või siis SELLE retsepti  järgi lisa banaanile veidi maapähklivõid ja ongi väga tervislik maius olemas.
Banaani-pulgajäätise idee jõudis minuni kevadisel reisil Californiasse. Los Angelese külje all olevast väikeset eeslinnast Santa Anast oli võimalik sõita pisikese praamiga (mahutas täpselt 3 autot) paari minutiga imearmsale Balboa saarekesele. Seal oli selline vana kooli rannaäärne külake. Madal, väikeste puidust värviliste majadega mõnusalt rahulik ja veidi äraolev. Kosutav vaheldus LA toretsevale bling-bling väsitavale ja veidi võltsile keskkonnale. Sealsamas saarekesel silmasime mitut silti, millel oli kirjas “Frozen banana”. Lähemal uurimisel selgus, millega tegu.

Sisuks banaan, välimiseks kihiks tume šokolaad
Sellist jäätis võib süüa rahuliku südamega kohe mitu tükki korraga

Selline nägi välja siis Balboa saarel pakutud Frozen Banana

Võimas valik, kas pole?

Külmutatud banaan alias Frozen Banana ei ole midagi muud, kui sügavkülmast võetud banaan, millele enne külmutamist pulk sisse lükatud ja mida siis enne serveerimist sulatatud šokolaadis keerutatakse. Lisandiks võib šokolaadile sättida veel hakitud pähkleid, nonparelle, hakitud kuivatatud puuvilja või muud meelepärast. Nii lihtne see ongi! Retsepti oleks siin vist veider kirja panema hakata. Või ehk siis niipalju, et vastavalt kellegi eelistustele võib glasuuriks olla nii tume-, piima-  kui ka valge šokolaad. Ja tehnoloogia on see, et pulk tuleb banaani sisse torgata enne külmutamist.

Balboa saar ise aga oli võrratult armas. Mõned väikesed pildid sellest armsast ja meie sealolemise ajal parajalt unisest linnakesest. Rannahooaeg ei olnud veel käes ja seetõttu oli linnake eriti armas ja mõnusalt loiuvõitu.

Selline armas väike puidust sadamahooneke

Pelikanid olid Balboa rannas üsna inimsõbralikud

Palmide allee

Armsake!
Selline väike praam veab siis kolme auto kaupa üle. Meresõidu vahemaa on ka umbes 200 meetrit. Igati armas praamisõiduke

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.