Suupistepirukad mündise hernetambi ja fetajuustuga

Esileht / Määramata / Suupistepirukad mündise hernetambi ja fetajuustuga

See suvine suutäis mündise hernetambi ja fetajuustuga sattus sel suvel esikaanestaariks ehk siis kaunistas seesama toit suvise ajakirja Toit&Trend esikaant. No aga samas on ju need ampsud mõnusalt kesksuvised ja reipalt rohelised ning seetõttu igati esikaanestaari tiitli väärilised.

Erkrohelise mütsikesega fetajuustupirukad on nagu suve sümbolid. Krapsakas suvine hernes koos mündi ja soolaga fetajuustuga sobitub kokku imeliselt. Lisaks sellele on valmistuskäik lihtne ja ei nõua mingit suuremat pingutust. Seega puudub vähimgi põhjus, miks seda rooga ei peaks hernehooajal ette võtma. Meie teeme juba ei-tea-kui-mitmendat korda. Samamoodi sobib seda hernetampi fetaga serveerida ka krõbedaks röstitud saiadel ehk bruschettadena.
6-le
Valmistamisaeg: 30 minutit
500 g võiga pärmi-lehttainast
300 g fetajuustu
Soola ja pipart
300 g rohelisi herneid
Peotäis värsket münti
Värsket hakitud tšillipipart
Oliiviõli
Sidrunimahla

Rulli tainas jahusel pinnal veidi õhemaks ja lõika pärmi-lehttainast ca 5 cm küljega ruudud. Tõmba noaga umbes 5 mm kaugusele servast pealmisesse kihti küljega paralleelselt kulgevad sisselõiked. Tainaruudule peaks tekkima nagu raam. See aitab küpsedes keskosa eemaldada. Küpseta eelsoojendatud ahjus 180-200 kraadi juures 10-15 minutit, kuni ruudud on kuldpruunid. Tõsta ahjust välja ja soovi korral eemalda tainaruutude keskosa, et sinna tekiks väike „kaev“. Murenda igale tainaruudule fetajuustu ja piserda seda oliiviõliga.
Tainaruutude küpsemise ajal valmista hernetamp. Selleks keeda värskeid rohelisi või külmutatud herneid paar minutit soolaga maitsestud vees. Kurna. Töötle köögikombainis koos paari oksa värske mündi, oliiviõli ning soola ja pipraga jämedalt peeneks. Tükid võivad sisse jääda. Soovi korral maitsesta veel sidrunimahlaga ning lisa veidi peeneks hakitud tšillipipart. Tõsta igale tainaruudule supilusikatäis hernetampi, soovi korral piserda veel oliiviõliga ning serveeri kohe.

Retsept ilmus 2015.aasta suvises ajakirjas Toit&Trend.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.