Nuudliroog seafilee ja köögiviljadega

Esileht / Määramata / Nuudliroog seafilee ja köögiviljadega

Esmalt pean alustama sellest, et tegelen hetkel ühe Aasia kokaraamatu toitude pildistamisega, mistõttu satuvad meie pere toidulauale keskmisest sagedamini aasiapärased toidud. Vaadates seda, millise varjamatu rõõmu ja tänutundega need pere meeste-poiste esinduse poolt ära süüakse, jääb üle vaid imestada, et kuivõrd lollikindlad ja toimivad ikkagi mõned kooslused ja valmistusviisid ikkagi on. Aasia, täpsemalt Hiina köögi puhul on mulle alati sümpatiseerinud toiduvalmistamise lihtne loogika ja kiire kulg. Põhilise aja toiduvalmistamisest võtab ettevalmistuste tegemine, aga kui ingverid-tšillid-küüslaugud hakitud ja liha mõnikümmend minutit marinaadis seisnud, kulgeb kõik vaid loetud minutite jooksul. Üks-kaks-kolm kõik toiduained õiges järjekorras pannile ja juba kümnekonna minuti pärast saab aurava kausitäie lauale kanda.

Erandiks ei ole ka see nuudliroog. Ma ei oskagi arvata, kas meie pere on ainuke, kelle puhul nuudliroog on alati rõõmuhõiskeid vallandav toit. Kusjuures plussiks selle toidu puhul on tema universaalsus. Köögiviljasõbrad saavad köögivilju, lihasõbrale on lihatükid ilusti olemas, nuudlitest rääkimata. Nii saabki üsna lihtsa ja kiire vaevaga korraliku taldrikutäie, mis kaob laualt enne kui arugi saad.

200 g seafileed, õhukesteks ribadeks lõigatuna
200 g nuudleid (nt Thai Choice traditsioonilisi nuudleid)
2 sl maapähkliõli
2 küüslauguküünt, hakituna
Pöidlasuurune jupp ingverit, peeneks hakituna
1 porgand, peenikeste ribadena
200 g pruune või valgeid šampinjone, viilutatuna
1 roheline paprika, õhukeste ribadena
1 punane paprika, õhukeste ribadena
1 dl kanapujongit
Peotäis mungoa idusid
Hakitud rohelist sibulat
Soola
Marinaad:
1 tl sojakastet (hästi hea ja tugeva maitsega on Japanese Choice sushi sojakaste)
Väike sorts seesamiõli (mida tugevama maitsega, seda parem. Minu lemmik on Thai Choice)
Näpuotsaga valget pipart
Sega marinaadiained ning aseta sealiha marinaadi sisse. Jäta 20 minutiks marineerima. Keeda munanuudlid vastavalt pakendi juhistele. Kurna ja tõsta kõrvale. Kuumuta vokkpannil pool õlikogusest ja voki sealiha, kuni see on värvi muutnud. Tõsta pannilt ära. Kuumuta pannil ülejäänud õlikogus ja voki küüslauku ning ingverit kuni need muutuvad aromaatseks. Lisa porgand ja voki umbes minutijagu, lisa siis seened ja voki teist samapalju. Lisa paprika, voki veel minut ning kalla siis juurde sealiha, sool ja puljong ning kuumuta läbi. Viimasena sega juurde nuudlid ja mungoaidud ning sega kõik läbi. Maitsesta soolaga.  Puista peale roheline sibul ja serveeri kohe.

Siinkohal ei saa kiitmata jätta oma super abimeest ehk LeCreuset malmist vokkpanni, millel valmivad pea kõik aasiapärased toidud. Suur ja raske vokkpann jaotab väga ühtlaselt soojust, vajadusel hoiab temperatuuri pannil stabiilsena, lisaks tänu oma kõrgetele äärtele on seal hea friteerida (pliit ei ole pärast rasvapritsmetega kaetud) ja bambusauruti sobib sinna panni ka ideaalselt. Lisaks sellele näeb pann muidugi ka erakordselt hea välja. Kel aga soovi selline universaalne köögiabiline endale soetada, siis HomeDecor veebipoest ostes ning voucheri koodiks “isetehtud” sisestades võib panni letihinnast 15% allahindlust saada.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.