Hiina apelsinikana

Esileht / Määramata / Hiina apelsinikana

Algselt Hiinast Hunani provintsist pärit magusas apelsinikastmes kana on hästi populaarseks saanud toit ka väljaspool Hiinat. Näiteks Ameerika Ühendriikides on ta väga levinud Hiina kiirsöögikohtade toit. Sarnanedes maitsekoosluselt kuulsale magus-hapule kanale on seda maitsvat rooga võimalik umbes 30 minutiga ka kodustes tingimustes valmistada.Tulemus on mõnus magusa ja apelsinihapu maitsega kooslus,mis vähemalt meie peres kaob laualt kiirelt. Valmistamiskäik ei ole liiga keeruline – esmalt tuleb kanatükid tainas paneerida ja siis õlis friteerida. Muu kulgeb juba kiirelt.

400 g broilerifileed või nahata ja kondita kintsuliha, tükeldatuna
2 küüslauguküünt
Õli praadimiseks ja friteerimiseks
Soola ja pipart
Serveerimiseks rohelist sibulat ja seesamiseemneid
Apelsinikaste:
100 ml värskelt pressitud apelsinimahla
1 tl peenelt riivitud apelsinikoort
2 sl tšillkastet (nt Sriracha, soovi korral)
6 sl kanapuljongit
2 sl sojakastet
3-5 sl DanSukkeri pruuni rafineerimata suhkrut
1-2 sl riisiäädikat (võid asendada veiniäädikaga)
1 sl Shaoxingi riisiveini või kuiva valget veini (võid ka ära jätta)
2 tl maisitärklist
Friteerimistainas:
1 muna, lahtiklopituna
60 ml jahu, sõelutuna
2 sl maisitärklist
50 ml külma vett
½ tl küpsetuspulbrit
Näpuotsaga soola

Sega kõik apelsinikastme komponendid väikeses kausis. Tõsta kõrvale. Sega friteerimistaina ained kokku kuni moodustub ühtlane tükkideta tainas. Tõsta kanatükid taina sisse ja sega neid nii, et nad oleksid ühtlaselt tainaga kaetud. Kuumuta vokkpannil või suuremal pannil korralik kogus õli kuumaks. Õli kuumust võid kontrollida saiatükiga, mis peab pruunistuma õlis 30 sekundi jooksul. Aseta friteerimistainas kanatükid kuuma õli sisse ja friteeri kuni need on kuldpruunid ja krõbedad. Aseta majapidamispaberile nõrguma, et liigne õli eemaldada. Tõenäoliselt tuleks kanatükk friteerida kahes-kolmes jaos, et panni mitte üle koormata.
Tõsta kanatükid pannilt ning kalla ära üleliigne õli. Vajadusel puhasta vahepeal vokkpann. Kuumuta pannil paar supilusikatäit õli ning voki küüslauku kuni see muutub aromaatseks. Lisa pannile apelsinikaste (NB! Enne pannile kallamist sega kaste läbi, et põhja vajunud tärklis jälle ülejäänud vedelikuga seguneks) ja kuumuta, kuni kaste muutub paksemaks ja läikivaks. Maitse kastet ja vajadusel lisa soola, pipart, tšillikastet, suhkrut vm. Kalla kastme sisse friteeritud kanatükid ning sega kuumutades läbi nii, et kanatükid oleksid ühtlaseks kastmega kaetud. Serveeri kohe ja serveerides lisa hakitud rohelist sibulat ja seesamiseemneid. Juurde paku aurutatud basmati riisi või muud meelepärast lisandit.

Retsept valmis koostöös DanSukkeriga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.