Suupisted aprikoosi, kitsejuustu, mee ja pistaatsiapähklipuruga

Esileht / Määramata / Suupisted aprikoosi, kitsejuustu, mee ja pistaatsiapähklipuruga

Mõned ideed on lihtsad. Kohe väga lihtsad. Ja samas igati toimivad. Üks selline suupistete idee on kuivatatud aprikoosi ja kitsejuustuga. Sobib hästi just sellisel juhul, kui külalised on saabumas, aga aega napib. Selline mõnus veinikõrvane, mis aitab ka kiiretel aegades hädast välja.

200 g suuremaid kuivatatud aprikoose (nt Germund mustas pakendis Premium sarjas on suured ja mahlased aprikoosid olemas)
100 g pehmemat kitsejuustu (võid kasutada ka muid kreemisemaid juustusid, nt Brie, Camembert vm)
värskelt pressitud apelsinimahla
soolata pistaatsiapähkleid, peenemaks hakituna (nt Germundi valikust)
vedelat mett
värsket tüümiani

Pressi apelsinimahl kaussi ja aseta ca 20 minutiks aprikoosid mahla sisse ligunema. Võta aprikoosid mahla seest välja ja lõika noaga aprikoos horisontaalselt pooleks nii, et viimane osa jääb lahti lõikamata. Aseta iga aprikoosi sisse viil kitsejuustu. Suru aprikoos kergelt kinni. Puista peale hakitud pistaatsiapähkleid ja nirista veidi vedelat mett. Pudista peale mõned tüümianilehed. Naudi.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.