Kohevad kohupiimapannkoogid

Esileht / Määramata / Kohevad kohupiimapannkoogid

Pannkoogised pühapäevahommikud või siis hoopis pühapäevased pannkoogihommikud on vist paljude perede traditsioon. Mina olen küll saanud oma lastelt etteheitva märkuse neil pühapäevadel, mil üritan pudruga või võileibadega läbi ajada. Las siis olla pühepäevaste pikkade hommikute üheks kindlaks komponendiks pannkoogid. Armsad rutiinid loovad turvatunde, et mingid asjad siin ilmas on jätkuvalt paigas.

Minu lapsed jaotuvad laias laastus kaheks. Üks on õhukeste pannkookide fänn ja kirtsutab nina, kui kohupiimased pannkoogipätsikesed lauale sätitakse. Teine eelistab just pontšakaid pannkooke õhukestele ning kolmas sööb hea meelega igasugust pannil küpsetatud kooki. Nii teengi vaheldumisi ühel pühapäevahommikul õhukesi ja mõnel järgmisel pühapäeval jälle kohupiimapätsikesi. Kohupiimapannkookide puhul lisandub lihtsalt see kasutegur, et oma koostiselt võimaldavad nad mängulisemat lähenemist. Pannkookides olen vahel kasutanud ka kitsekohupiima, mis annab pannkookidele veidi teistlaadse maitsenüansi ning sobib hästi ka kõigile neile, kes muidu suured kitsetoodete sõbrad ei ole.

250 g kohupiima (kasutan näiteks Nopri talukohupiima või siis ka Tubri kitsekohupiima. Mõlemaid leiab Rimist Talu Toidab poodidest)
4 sl jahu (mina kasutasin täistera speltajahu)
3 muna
näpuotsaga soola
2-3 tl pruuni suhkrut
1/2 tl vanillisuhkrut
50 g võid, sulatatuna
õli või võid praadimiseks
Soovi korral võid lisada näiteks riivitud õuna, kõrvitsat või muud meelepärast
Klopi munad lahti. Sega juurde kohupiim, või, jahu, suhkur ja vanillisuhkur ja sool. Lase tainal veidi seista, et jahu paisuks. Kuumuta pannil õli või kasuta õli ja või segu.

Pildil aitab pannkooke küpsetada minu uueks lemmikuks saanud pann ehk Scanpani  roostevabast terasest praepann, mis kaetud mittenakkuva kattega. Oma vanad truud sõbrad olen peale selle uue staari kingiks saamist tõstnud paraku taharitta. Kel pannivahetus plaanis, siis tasub kaaluda. Hind on sellisel pannil küll päris korralik, kuid igapäevane kasutusmugavus ja suurepärane kvaliteet kompenseerib selle üsna kiirelt.

Küpseta keskmisel kuumusel lusikapannkooke mõlemalt poolt, kuni pannkookidel on kuldne jume ja nad on parajalt krõbded. Serveeri koos hapuka moosiga ja söö soojalt, kui pannkoogid on kõige paremad.
Soovi korral võid taina sisse lisada veel näiteks riivitud õuna, kõrvitsat või muud meelepärast lisandit.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.