Ma ei ole nüüd küll mingilgi moel originaalne, kui ütlen, et kõrvitsahooaeg on käes. Neid kuldkollaseid väikeseid päikeseid jagub ka meie kodus nii kapi otsa kui riiulitele. Ja siis ei ole ma kohe kindlasti originaalne, kui räägin kõrvitsasupist. Tundub, et uuemal ajal on kõrvitsasupp juba pika puuga kunagisele eestlaste lemmik-kõrvitsatoidule ehk marineeritud kõrvitsale ära teinud. Kusjuures tunnistan, et marineeritud kõrvits ei ole mul kunagi erilist emotsiooni tekitanud. Mida ei saa sugugi kõrvitsasupi kohta öelda. Ja kui sametise kõrvitsasupi sisse veel särtsakat punast karripastat ja kreemist kookospiima lisada, siis olen mina küll üsna lühikese keti otsa aheldatud. See kooslus tekitab minus täiesti ühemõtteliselt sõltuvust.
Kõrvitsasupp punase karri ja kookospiimaga
Kogus: 4-6-le
ca 1 kg kõrvitsat, koorituna ja tükeldatuna
kookosõli või võid praadimiseks
2 küüslauguküünt
1-2 sibulat
pöidlasuurune jupp ingverit, koorituna ja tükeldatuna
400 ml kookospiima (hästi hea koorene on nt Thai Choice´i kookospiim)
1-2 tl punase karri pastat (Thai Choice valikust)
500 ml kana- või köögiviljapuljongit
soola, pipart, õli, kõrvitsaseemneid ja kõrvitsaseemneõli.

Koori ja tükelda küüslauk, sibul, ingver. Kuumuta potis õli ja prae keskmisel kuumusel küüslauk, sibul ja ingver kergelt läbi (umbes 5 minutit). Lisa karripasta ja kuumuta läib. Lisa siis kõrvitsatükid, kuum puljong ja lase vaiksel tulel haududa kuni kõrvits on pehme. Püreesta. Lisa kookospiim. Maitsesta lõplikult ja kuumuta veel korra läbi. Serveerimisel lisa seesamiseemneid ja/või tšillihelbeid. Mina puistasin supile veel Jaapani köögist pärit Furikake segu, kus on segatud wakame vetikas ja erinevaid seesamiseemneid.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.