Kuum ja külluslik kohvi-šokolaadijook kardemoniga

Esileht / Määramata / Kuum ja külluslik kohvi-šokolaadijook kardemoniga

Nüüd on lõpuks ilmeksimatult käes november ja igal aastal korduv imestus – nii vara läheb pimedaks – kordub sama järjekindlalt, nagu poole aasta pärast saabuv imestus – ikka veel on valge. Eks püüame jälle võimalikult head vaimset ja füüsilist vormi säilitades selle nukra aja üle elada. Üheks abiliseks novembrinukruse vastu on kindlasti endale vahel pika ja sooja pai tegemine millegi eriti heaga. Näiteks ühe kardemonise kuuma kohvijoogiga

Kohvi joon ma niikuinii iga päev, aga selline toekas ja tummine kohvijook sobib hästi pühapäevasesse päeva, kui on aega nii kohvijoogi valmistamiseks kui nautimiseks. Minu lemmikuks kohvimargiks on juba aastaid Lavazza kohviuba, mille puhul võib alati kindel olla, et kohvil ei ole mingit kirbet lisamaitset ega häirivat järelmaitset. Hea korralik kohvi on aga minu jaoks päeva kohustuslik osa ja vahel reisidel olen tajunud, kuivõrd puudust tunnen ma just õige maitsega heast kohvist. Tavaliselt piirdun vaid ühe-kahe kohvitassiga päevas ja seetõttu ongi oluline, et need hetked oleksid parimad.

Selle kohvijoogi sisse panin kaks korralikult kanget espressot. Soovi korral võib muidugi rohkemgi lisada.
3-4-le
5 dl täisrasvast piima (võid kasutada ka näiteks soja- või mandlipiima, kui soovid laktoosivaba varianti)
150 g tumedat (vähemalt 79%-lise kakaosisaldusega) šokolaadi või 100 g tumedat + 50 g piimašokolaadi
2×50 ml kanget kohvi (2 korralikult kanget espressot, minu lemmikuks on Lavazza oad)
0,5 tl jahvatatud kardemoni
0.5 tl jahvatatud ingverit
maitse järgi suhkrut
vanillisuhkrut
Kuumuta piim keskmisel kuumusel, kuid ära päris keema lase. Tõsta pott tulelt. Haki šokolaad väiksemateks tükkideks ning lisa koore sisse. Lase ühtlaseks sulada. Lisa piima-šokolaadisegu sisse kardemon, ingver, kohv, vanillisuhkur ja soovi korral ka suhkur. Sega kõik ühtlaseks. Soojenda veel veidi kogu jooki ning serveeri kohe. Soovi korral nirista peale veel veidi koort.

Postitus sündis koostöös KAFO-ga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.