Triibuline kõrvitsa-šokolaadi-toorjuustukook

Esileht / Määramata / Triibuline kõrvitsa-šokolaadi-toorjuustukook
Eelseisev isedepäev on kindlasti paljudes peredes muuhulgas ka koogiküpsetamise päev. Või siis on isadepäevale eelnev päev pühendatud koogile, et tähtsa päeva hommikul oleks laual juba väärikas kook.  Kihiline kõrvitsakook on vahvalt triibuline ja sügisvärviline. Küpsete ja vaoshoitud kollakas-pruunide toonidega triibuline kook kaunistab iga pidulauda ja aitab teisalt ka edukalt sügist kõrvitsauputust veidi leevendada. Ja neile, kes kõrvitsast lugu ei pea, ei ole lihtsalt vaja mainida, millest kook tehtud on. Pirtsakate laste jaoks on see näiteks triibuline šokolaadikook 🙂

8-10-le
Valmistamisaeg: 1 tund 20 minutit
200 g Digestive küpsiseid
50 g võid, sulatatuna
400 g toorjuustu, toasoojana
5 muna
300 g kõrvitsapüreed
1 dl suhkrut
100 g tumedat šokolaadi
1 tl vanillisuhkrut
1 tl kaneeli

Esmalt valmista koogi põhi. Selleks purusta köögikombainis Digestive küpsised. Sega sulatatud võiga, aseta küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhjale. Suru näppudega ühtlaseks.
Kõrvitsapüree valmistamiseks puhasta kõrvits seemnetest ning tükelda. Küpseta ahjus 200 kraadi juures, kuni kõrvits on pehme. Eemalda koor ja püreesta kõrvits. Kalla ära liigne vedelik, kui see püreestatud kõrvitsast eraldub.
Vahusta toorjuust suhkruga. Lisa ükshaaval 4 muna ja sega kõik läbi. Eralda segust 1/3 ja lisa sinna vanillisuhkur. Kalla küpsisepõhjale ja aseta 180 kraadisesse ahju umbes 10 minutiks, kuni toorjuustumass on veidi kalgendunud. Samal ajal sega ülejäänud massi sisse ülejäänud muna, kaneel ja kõrvitsapüree. Jaga saadud mass kaheks. Kalla üks osa vaikselt eelnevalt küpsetatud toorjuustukihi peale ja aseta ahju 180 kraadi juurde taas umbes 10 minutiks, et kiht veidi taheneks. Samal ajal sulata vesivannil tükeldatud šokolaad ja lisa viimasele osale toorjuustu-kõrvitsamassist. Sega läbi ja kalla eelnevalt küpsetatud eelmiste kihtide peale. Alanda kuumust 160 kraadini ning küpseta kooki ca 35-45 minutit. Keera kuumus maha ja lase koogil koos ahjuga ja avatud ahjuuksega jahtuda. Tükkideks lõika kook jahtunult.

Retsept ilmus Oma Maitse 2015.aasta sügisel ilmunud lisaväljaandes Pidu.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.