Siidine konjakisinep

Esileht / Määramata / Siidine konjakisinep
Konjakile vääriliselt piisavalt elegantne, tänu koorele kreemiselt siidine, lisaks parajalt magus ja
veidi ka sinepiselt hammustav – kõik neid omadusi peidab endas konjankisinep,
mis on suurepärane kingitus. Minu kingiideede nimekirjas igal juhul juba aastaid ja ka sel aastal plaanin päris mitu purgitäit päkapikkude jaoks valmis teha. Sobib hästi kasvõi traditsioonilise jõuluprae juurde. 

Eriti vahvaks muudab selle kingituse see, et
valmib see kiirelt ja ilma suurema pingutuseta, maitseb aga luksuslikumalt kui
paljud tunde pühendumist nõudvad kooslused.
3-5 sl sinepipulbrit või kange sinepi pastat (Pulbrilist Colman´si sinepit olen saanud Stockmannist. vana hea Põltsamaa kange ajab asja ilusti ära)* 
0,7 dl DanSukkeri rafineerimata suhkrut
2 dl 35%-list koort
3 sl õli
3 tl valge veini äädikat või sidrunimahla
veidi soola
2 sl konjakit
1 tl maisitärklist (kui soovid paksemat tulemust)

Sega kõik koostisained kastrulis kokku. Kuumuta
ettevaatlikult kogu mass kuumutada ning lase pidevalt segades ja mitte liiga
suurel kuumusel rahulikult keema tõusta. NB! Üle ei tohi kuumutada, sest siis
muutub sinepipulber mõruks. Tõsta purki, kaaneta ja jahuta. Maitse muutub
seistes veidi teistsuguseks ja sinep ise paksemaks. 

* Täiendatud 11.12. Keskturul leidus sinepipulbrit kahes variandis. Latplanta oma müüdi väikestes pakikestes à 25 senti ja võimalik oli osta ka Venemaalt toodud sinepipulbrit, mille 500g maksis 2 eurot. Müüdi turuhoonesse sisse minnes vasakut kätt samas letis, kus ka mune ja maitseaineid müüakse.

Retsept valmis koostöös DanSukkeriga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.