Šokolaadikook kohviporteriga ja toorjuustukattega

Esileht / Määramata / Šokolaadikook kohviporteriga ja toorjuustukattega

Vaatamata hallile ja täiesti valgevabale detsembrile hiilivad jõulud visalt ja järjekindlalt ligi.Vaikselt hakkab saabuma see aeg, kui hommikupoole ööd muutub uni rahutuks, et eestlaslikult muretsedes mõelda selle peale, mida kinkida, jõululaule panna, külakostiks viia jne jne. Pühadeaegse külakosti või ka külalistele magusa suupiste pakkumise mure aitab lahendada šokolaadikook Kohviporteriga.
Rikkalik ja maitsev šokolaadine kook saab kohviporterist nii maitsesügavust kui ka tasakaalu, mis magusat maitset hästi tasakaalustada aitab. Tummises koogis kohtuvad omavahel veatult haakuvad maitsed – kohv, õlu ja šokolaad. Kreemine toorjuustukate koos hapukate jõhvikate ja rikkalike pistaatsiapähklitega aitavad koogile nii värvi kui ka pidulikkust lisada.

8-10-le
Valmistamisaeg: 1 tund 10 minutit
2,5 dl A. LeCoq Kohviporterit
250 g võid
1 dl kakaopulbrit
3 dl pruuni suhkrut
150 g hapukoort
2 muna
1 tl vanillisuhkrut
6 dl jahu (võid kasutada ka täisteranisujahu)
2,5 tl soodat
Kate:
300 g toorjuustu
1 dl tuhksuhkrut
Vanillisuhkrut
Kuivatatud jõhvikaid ja pistaatsiapähkeid (nt Germund valikust leiab nii pirakaid kuivatatud jõhvikaid kui ka kooritud soolata pistaatsiapähkleid)

Kalla õlu suuremasse kastrulisse või potti. Lisa tükeldatud või ning kuumuta kuni või on sulanud. Sega juurde kakao ja suhkur ning sega, kuni suhkur on sulanud. Klopi munad koos hapukoorega lahti. Lisa vanillisuhkur ja kalla siis õllesegule juurde. NB! Jälgi, et õllesegu liiga kuum ei oleks, muidu võib munast omlett saada  Sega läbi ja lisa jahu ning sooda. Sega kõik ühtlaseks ja kalla võiga määritud ja/või küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva ca 24 cm läbimõõduga koogivormi.
Küpseta 180 kraadi juures ca 45 kuni 60 minutit, kuni koogi keskossa torgatud tiku külge enam tainast ei jää. Tõsta küpsenud kook ahjust ja jahuta võimalusel jahutusrestil.
Katte jaoks vispelda toasoe toorjuust koos suhkru ja vanillisuhkruga kohevaks kreemiks. Laota jahtunud koogile ja puista peale kuivatatud jõhvikaid ning pistaatsiapähkleid.

Retsept valmis koostöös A. LeCoq´iga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.