Kleepuvad kana poolkoivad

Esileht / Määramata / Kleepuvad kana poolkoivad

Mõnusad kleepuvad kana poolkoivad on näputoitude klassika, mis sobib hästi näiteks koduse filmiõhtu suupistelauale sättida. Reeglina mõjub selle roa kleepuvus mitmel moel – esmalt on kanakoivad ise mõnusalt karamellised ja kleepuvad ning lisaks sellele kipuvad need kleepima ka maiustajaid laua lähedusse seni, kuni vaagen on tühjaks söödud.

Kanakoibade marinaad on veidi Aasiast inspireeritud – särtsakust lisavad küüslauk ja ingver, hapukat maitset annab laim, soolase täidlase maitse eest hoolitseb sojakaste ning kleepuv karamelline pealiskiht tekib suhkruroosiirupi toel.

1 suurema laimi mahl

4-5 sl DanSukkeri suhkruroosiirupit

3-4 sl sojakastet

3 küüslauguküünt, hästi peeneks hakituna

Pöidlasuurune jupp ingverit, hästi peeneks hakituna

soovi korral värsket tšillit, hästi peeneks hakituna

12 kana poolkoiba

Värsket koriandrit

Soovi korral seesamiseemneid

Sega omavahel laimimahl, suhkruroosiirup, sojakaste, küüslauk ja ingver. Kui kasutad tšillipipart, siis lisa ka see. Tõsta kanakoivad marinaadi sisse ja jätta mõneks tunniks marineerima. Keera aeg-ajalt kanakoibasid ümber, et marinaadi igale küljele ühtlaselt jaguks.

Kuumuta ahi 220 kraadini ning tõsta kanakoivad ahjupanniga eelkuumutatud ahju. Hoia marinaad alles. Küpseta umbes 30 minutit, kuni kanakoibadele hakkavad tekkima esimesed tumedamad laigud. Kanakoibade küpsemise ajal kalla marinaad väiksele pannile. Lase keema tõusta ja keeda hästi vaiksel kuumusel umbes 10-15 minutit, kuni kaste pakseneb. Tõsta kanakoivad ahjust, pintselda neid kokku keedetud marinaadiga ning aseta veel ahju umbes 10 minutiks, kuni kanakoivad on parajalt jumekad. Viimased 10 minutit võid kanakoibi ka ahjus grillelemendi all küpsetada. Jälgi, et kanakoivad ära ei kõrbeks, kuna suhkur hakkab kiirelt kanakoibadel karamellistuma. Serveerides lisa värsket koriandrit ja soovi korral ka seesamiseemneid.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.