Mahlane grillitud seafilee kohvimarinaadis

Esileht / Määramata / Mahlane grillitud seafilee kohvimarinaadis

Kohvis marineeritud sealiha võib esmapilgul üsna ootamatu kooslusena tunduda, kuid peale esimest maitsekogemust on kõik testijad tunnistanud, et tegemist on vägagi toimiva kooslusega. Suitsune grillimaitse koos sügavust lisava kohvimekiga ja tibakese magusa maitsenüansiga annavad kokku ilusa kooskõla. Seafilee grillimine on jälle mõnusalt lihtne tegevus. Kui selle käppa saad, siis tunduvalt lihtsam, kui šašlõki küpsetamine. Silmas tasub lihtsalt pidada, et üle ei tasu küpsetada. Siis jääb tulemus hõrgult mahlane, sest suure tükina küpsenud liha hoiab lihamahlad ilusti liha sees ja jutud seafilee kuivusest on olnud tingitud lihtsalt oskamatust valmistamisest.

Kohvimariaadis võiks liha olla enne küpstamist vähemalt üle öö. Siis on kindel, et kohvimaitse on parajalt tuntav ja kohvimarinaad oma nime õigustab. Tegelikult võib samasse marinaadi sättida ka šašlõkiliha või lihtsalt fileelõike. Vastavalt siis igale lihatükile tuleb valida sobilik küpsetamisaeg.
Grillitud seafilee jaoks läheb vaja:
suurem ehk ca 600-700 g seafilee, kelmetest puhastatuna
2×45 ml espressot, jahutatuna (eelista parimat, mina eelistan KAFO Lavazza ubadest valmistatud kohvi)
2 sl Worcestershire kastet
2 sl vahtrasiirupit (või mett)
1 sl Dijon sinepit
1 sl ketšupit
1 sl veiniäädikat
värskelt jahvatatud musta pipart
soola
tšillihelbeid, sõltuvalt sellest kui särtsakat liha soovid
Õli grillimiseks
Sega kõik marinaadiained kokku. Puhasta liha kelmetest ja aseta marinaadi jäta marineerima vähemalt 8-ks tunniks. Soovitavalt kauem. Marinaadis olnud liha puhasta marinaadis, patsuta kuivaks ja jäta enne grillimist umbes tunniks ajaks toatemperatuurile. Toatemperatuurile viidud liha küpseb mahlasemaks kui otse külmkapist grillile tõstetud liha. Grilli eelkuumutatud ja õliga määritud kuumal grillil igast küljest, liha aeg-ajalt keerates ja kokku ca 25 minutit. Peale grillilt tõstmist jäta liha umbes 15 minutiks puhkama, et mahlad välja ei jookseks. Lõika terava noaga paraja paksusega viilud.

Postitus sündis koostöös KAFO-ga

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.