Troopiline smuuti mango, ananassi ja kookospiimaga

Esileht / Määramata / Troopiline smuuti mango, ananassi ja kookospiimaga

Smuutindus võidab järjest rohkemate eestlaste südameid ja blender on lisandunud vist pea kõigi terviseteadlike inimeste jaoks kohustuslike kodumasinate nimekirja. Smuutist on ilmunud eesti keeles mitu raamatut ja smuutide abil võib suurema vaevata katta nii hommiku-, lõuna- kui ka õhtusöögi vajaduse. Sest kes on öelnud, et smuuti ei või olla soe ja soolane ehk siis mis eristab püreesuppi smuutist? Serveerimisviis, et üks taldrikul, teine tassis või jääb see pelgalt nimetamise ja tõlgendamise küsimuseks? Smuuti on igati hea jook ka tervise peale mõeldes – esmalt jäävad smuutidesse alles ka heas töökorras oleva seedimise jaoks ülitähtsad kiudained (mida ei saa kahjuks mahlade kohta öelda) ning teisalt on smuutidesse võimalik peita igasuguseid supertoite, mis niisama suhu pistes ehk kõige maitsvamad ei näi (nt kurkum, ingver, chia, tšilli, psüllium, piimhappebakteripommist hapukapsamahl ja paljud muud). See viimane nipp, et smuuti sisse midagi ära  peita, on minu jaoks saanud eriti aktuaalseks just tänu lastele, kes smuutisid väga armastavad ja kelle smuutidesse ma vahel üht-teist huvitavat (ja kasulikku) sisse sokutan ilma et nad ise sellest aru saaksid.
Smuuti puhul on igaühel oma lemmikviljad. Mulle väga meeldib kasutada näiteks veidi üleküpsenud hurmaad, mis annab mõnusalt siidise-kreemise olemise, kindlasti kodumaised marjad – hetkel küll valdavalt sügavkülmast – on ka kindlasti alati käepärast, hästi küps banaan annab nii magusust kui ka paksendab, vedelikuks sätin kõige sagedamini kookospiima ja magustajaks on agaavisiirup, linnasesiirup või ka mesi. Kooslusi on muidugi lõputult.
Miks ma siin smuutinduse juures peatun. Asi on lihtne: minu kodus on katsetamiseks tõeline blenderimaailma raskekaallane ehk tööloomast tegija Blendtec. Täpsemat infot selle kandilise jõulise masina kohta saab lugeda SIIT KAFO leheküljelt. Vaadata ja katsuda saab seda blenderit ka Kaubamaja kodumaailmas.

Kodus Blendteci blenderit lahti pakkides tekkis aga ootamatu elevust mõlema vanema perepoja reaktsioonis. Nad teadsid seda blenderit kohe eriti hästi ja tutvustasid ka mind mitmete videolõikudega, mida leiab Youtube´ist “Will it blend?” nime alt ja kus on sama töölooma abil purustatud igasuguseid huvitavaid esemeid. Blender saab suurepäraselt hakkama nii iPhone´ide kui ka telekapultidega. Selle omalaadse saavutuse põhjuseks on blenderi jaoks erakordselt võimas mootor, mis Blendetcile peale sätitud. Igaks juhuks mainin, et eelkõige on blender siiski toidu purustamiseks 😃
Mina alustasin tutvumist selle blenderiga siiski üsna klassikalisel moel ja valmistasin ühe troopilise smuuti. Niipalju tahtsin küll masinale väljakutset tekitada, et lisasin smuutisse nii ingverit kui ka ananassi, mis on mõlemad tuntud kiulise viljaliha poolest mis nõrgemate blenderitega smuutit tehes annavad tulemuseks maitsva, kuid kiulise smuuti. Minu noorim poeg võib just kiulise oleku pärast selle smuuti ära põlata. Blendtec sai ülesandega suurepäraselt hakkama ja seda üsna muljetavaldava kiirusega ehk siis loetud sekundite jooksul oli mul blenderis ilus ühtlane ilma kiududeta smuuti. Kiidame ja katsetame edasi!

Troopiline mango-ananassismuuti kookospiimaga
3-4-le
1 terve ananass, koorituna ja tükeldatuna (jäta kindlasti alles ka ananassi keskmine osa, kus on kõige suurem bromeliini kontsentratsioon*)
2 küpset mangot, koorituna
ingverit ca 5-6 2-eurose mündi suurust viilu
2 punast banaani või 1 tavaline banaan
2 dl kookospiima
soovi korral 2-3 sl agaavisiirupit
veidi laimimahla
vajadusel veidi vett
Surista kõik koostisosad blenderis segamini. Smuuti paksus ja magusus reguleeri täpselt enda eelistuste järgi paika.

*Ananassis sisalduv bromeliin soodustab seedimist, puhastab verd ja alandab vererõhku. Bromeliin aitab vältida südame-veresoonkonna haigusi. Lisaks lahustab bromeliin soolestikus valgujääke ja leevendab ka happeliste ainete haiguslikku kuhjumist organismi, ravib muuhulgas allergiat, nahahaigusi, kõhukinnisust ja puhitust. Seega, südamik tuleb ka kindlasti ära süüa 😉

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.