Kirsstomatite ja küüslauguga küpsetatud avokaadopoolikud

Esileht / Määramata / Kirsstomatite ja küüslauguga küpsetatud avokaadopoolikud

Taban end vahel mõtlemast, et kuidas ma ikkagi sain hakkama sel ajal, kui avokaadosid kohtas peamiselt inglisekeelsetes kokaraamatutes ja muu maailma toiduajakirjades. Loetud aastate jooksul on avokaadod saanud täiesti asendamatuks ja enne võib meil leib kodus otsa saada, aga avokaadode varu on kapis alati olemas. Kui midagi paremat pähe ei karga, saab avokaadoga teha lihtsalt suurepärase võileiva kui laotada teda mustale leivale või näkileivale. Natuke soolahelbeid ja võimalusel kas hummust, graavilõhet, kitsejuustu või muud meelepärast ka lisaks ning üsna täiuslik suutäis ongi valmis. Või lõigata parajalt küpset ja kreemist avokaadot salatisse, peale mida polegi nagu enam väga salatikastet vaja, sest avokaado oma küllusliku kehaga võtab salati sidumise ja pehmendamise sujuvalt enda kanda.
Kui aga midagi väga maitsvat ja natuke teistmoodi rooga avokaadost valmistada, siis võib katsetada ahjus küpsetatud avokaadopoolikutega, mis täidetud kirsstomatite ja küüslauguga.

2-3 avokaadot, poolitatuna
150 g kirsstomateid, poolitatuna
2-3 küüslauguküünt, hakituna
2 sl seesamiõli
seesamiseemneid
oliiviõli
värske koriandrit
soola ja pipart
laimimahla
Poolita avokaadod ja uurista veidi sisu välja. Sega poolitatud tomatid küüslaugu ja seesami- ja oliiviõliga ning maitsesta soola ja pipraga. Tõsta tomatid avokaado keskele. Ülejäänud tomatid tõsta avokadoode kõrvale. Piserda ka avokaadosid oliiviõliga ning aseta siis 200 kraadisesse ahju ca 15 minutiks.

Tõsta ahjust välja, puista peale seesamiseemneid, piserda laimimahlaga ning puista peale värsket koriandrit. Kes soovib, võib enne küpsemist lisada ka kitsejuustu või muud juustu. Naudi kas iseseisva einena või paku neid avokaadopoolikuid kõrvalroana.


Retsepti idee pärineb raamatust Deliciously Ella with Friends.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.