Kolm külluslikku ja maitsvat võileivaideed Fazeri uute juurikaleibadega

Esileht / Määramata / Kolm külluslikku ja maitsvat võileivaideed Fazeri uute juurikaleibadega

Köögivilju tuleb süüa. See on emade mantra, mida korratakse oma lastele ja mis ka minu igapäevases repertuaaris lastega suhtlemisel kipub see olema päris sage lausung. Köögivilju tuleb süüa! Eriti nüüd, kui värskelt ilmunud riiklikes toitumimssoovitustes tõsteti eelmiste soovitustega võrreldes just köögiviljade osakaalu. Keskmine eestlane ei ole kõige suurem köögiviljasõber ja seetõttu on kulda väärt iga moodus, kuidas köögiviljade osakaalu oma menüüs suurendada.
Värskelt on jõudnud poodidesse uus toode Fazerilt, kus juurikad aukohale tõstetud. Fazeri kolm erinevat juurikaleiba sisaldavad kuni 38% värskeid köögivilju ja tänu sellel on saadud vähendada jahu ja suhkru osakaalu. Köögiviljade kasutamine pagaritoodetes on ka minu üheks lemmikvõtteks olnud – esmalt, tõepoolest, aitab see jahu osakaalu vähendada ja teiseks hoiavad köögiviljad küpsetisi päris pikalt mahlase ja värskena.

Porgandi-pastinaagi palaleib peedihummuse, grillitud kitsejuustu ja röstitud spargliga

Peedi-porgandi palaleivake lehtkapsa ja bataadi-tatra burgeriga

Külluslik eineleib pastinaagi-porgandi röstsaiast petersellipesto, avokaado, praetud muna, singi ja tomatiga

Fazeri valikus on kolm toodet: peedi-porgandi ja pastinaagi-porgandi Juurika palaleivakesed ning pastinaagi-porgandi Juurikasai. Lisaks juurikatele sisaldavad sarja tooted ka taimsete valkude allikaks olevaid valgeid ube ja kate on tehtud krõbedaks röstitud purustatud kikerhernestest.
Sellistest mõnusatest algainetest tehtud pagaritoodetest võib kerge vaevaga edasi arendada tervislikke ja maitsvaid eineleibu, kus samamoodi köögiviljad aukohal. Ja kui muna munaga või vorsti singiga süüa tundub ehk imelik, siis köögiviljad pakuvad sedavõrd laia valikut ja variatiivsust, et juurikasaia erinevate köögiviljadega kombineerida on igati kandev idee. Maitsete kordumist või igavaks muutumist ei tule ka karta.

Pastinaagi-porgandi Juurika palaleivake peedihummuse, grillitud kitsejuustu ja röstitud spargliga
Mahlane peedihummus toimib siin koosluses rikkaliku kastmena. Grillitud või pannil röstitud toekas kitsejuust varustab võileiva küllusliku maitse eest ning kiirelt pannilt läbi käinud krõmpsuv spargel annab oma mõnusa tekstuuri ja kevadise maitsega värske nüansi kogu komplektile.

2-le
2 Fazer Juurika palaleivakest, soovi korral kergelt röstituna
6-8 sparglivart, vajadusel alumine osa kartuliskoorimisnoaga kooritud
2×50 g koorega kitsejuustu
2×2 sl peedihummust
värskeid idusid ja tüümiani
soola ja pipart
oliiviõli
sidrunimahla
Peedihummus:
200 g keedetud või ahjupeeti, koorituna ja tükeldatuna
200 g konserveeritud kikerherneid
1/2 tl vürtsköömneid
sidrunimahla
1-2 küüslauguküünt
soola ja pipart
Valmista esmalt peedihummus. Selleks tõsta kõik koostisosad purustajasse või blenderisse ja töötle ühtlaseks. Maitsesta.
Kuumuta ahjus grillelement, piserda kitsejuusturattaid oliiviõliga ja grilli grillelemendi all paar minutit, kuni juust on kreemjas ja kergelt pruunistunud.
Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli ja rösti kiirelt sparglit mõne minuti jooksul. Spargel peab jääma krõmpsuv. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga.
Võileibade valmistamiseks tõsta alumisele saiapoolikule peedihummust, sinna peale säti grillitud kitsejuust ja tõsta kõige peale sparglid. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga, puista peale värsket tüümiani ja idusid ning serveeri kohe.

Peedi-porgandi Juurika palaleivake lehtkapsa ja bataadi-tatra burgeriga
Bataadi-tatra burger jätkab köögivili-teravili kooslust, pakkudes maitsvat ja mõnusat alternatiivi lihast valmistatud burgeritele.

2-le
2 Fazeri peedi-porgandi Juurika palaleivakest, soovi korral röstituna
2 bataadi-tatra burgerit
2-3 sl majoneesi (kui soovid vegan varianti, kasuta taimset majoneesi)
paar oksa lehtkapsast
punase sibula rattaid
tomativiile
värskeid idusid
soovi korral meelepärast kastet
soovi korral juustuviile
Bataadi-tatra burgerid:
Ca 500 g bataati, koorituna
Jahvatatud paprikat
3 dl tatrahelbeid + 5 dl keeva vett (võid asendada nt eelmise päeva tatrapudruga)
2 sibulat, hakituna
3 küüslauguküünt, hakituna
1-2 tl jahvatatud vürtsköömneid
Soola ja pipart
Oliiviõli
Valmista esmalt bataadi-tatra burgerid. Laota tükeldatud bataat ahjuplaadile. Piserda oliiviõli, soola, pipra, jahvatatud paprika. Sega läbi ja küpseta 200 kraadi juures umbes 20-30 minutit, kuni bataat on läbi küpsenud. Tõsta köögikombaini või purustajasse ja töötle ühtlaseks.
Kalla tatrahelvestele peale 5 dl keeva vett, kata kaanega ning jäta ca 10  minutiks hauduma. Kuumuta pannil õli ning prae keskmisel kuumusel sibulat mõned minutid. Lisa küüslauk ja hauta mõne minuti jooksul läbi.
Sega omavahel bataadipüree, haudunud tatrahelbed ja praetud sibul ning küüslauk. Maitsesta segu soola, pipra ja jahvatatud vürtsköömnetega. Vormi käte vahel või suru ümarasse vormi paraja suurusega burgeid. Tõsta õliga piserdatud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Piserda burgereid ka pealt õliga. Soovi korral võib burgereid jahu sees veeretada. Küpseta ahjus 180-200 kraadi juures ca 15-20 minutit, kuni burgeritele hakkab tekkima kuldne ja krõbe pealispind.
Võileibade valmistamiseks määri esmalt palaleiva mõlemale poolele majoneesi. Aseta alumisele poolele lehtkapsas, sinna peale bataadi-tatra burger, sinna sibul ja tomat või muud meelepärased köögiviljad.

Külluslik eineleib pastinaagi-porgandi Juurikassaiast petersellipesto, avokaado, praetud muna ja singiga
Toitev ja külluslik eineleib, kus täidisega ei koonerdata ja mis annab korraliku eine mõõdu välja. Plussiks on see, et kõik komponendid on tegelikult tervisesõbralikud ja peale sellise eineleiva söömist ei ole vaja treeningsaalis lisatunde teha ega süümepiinu tunda. Siin eineleivas saavad kokku mitu supertoiduainet ja pigem on selline toitev kihiline võileib kui täisväärtusliku ja tervisliku toitumise sümbol.

2-le
4 viilu Fazeri pastinaagi-porgandi Juurikasaia, röstituna
2×2 sl petersellipestot
2 küpset avokaadot, viilutatuna
4 viilu suitsusinki
2 viilu tomatit
2 praetud muna, munakollane võiks olla poolpehme
soola ja pipart
õli munade praadimiseks
Petersellipesto:
paar prisket peotäit värsket peterselli
peotäis piiniaseemneid (või muid seemneid-pähkleid)
50 g parmesani vm kõva juustu, riivituna
1 dl oliiviõli
1-2 küüslauku
sidrunimahla
soola ja pipart
Valmista esmalt pesto. Selleks tõsta kõik koostisosad blenderisse või purustajasse ning töötle ühtlaseks. Maitsesta soola ja pipraga.
Rösti saiad ja määri igale saiale paar lusikatäit petersellipestot. Säti sinna peale avokaadot, sinki ja tomativiile. Prae muna väheses õlis kuumal pannil kuni munakollane on soovitava küpsusega. Tõsta muna saiale ja sinna peale peegelpildis samad koostiained. Suru sai kergelt kokku. Kui soovid leiva kaasa võtta, keera see tihedalt paberisse. Soovi korral võid juurde pakkuda veel meelepärast kastet.

Postitus sündis koostöös Fazer Eestiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.