Maisileib juustu ja tüümianiga

Esileht / Määramata / Maisileib juustu ja tüümianiga

Maisileib on Ameerikas hästi levinud küpsetis, mida valmistatakse nii magusa kui soolasena. Cornbread nime all tuntud ja juba aastatuhandete pikkust võidukäiku teinud maisileib on kindlasti ka meie jaoks avastamist väärt. Seda enam, et maisijahu kasutades on võimalik teha gluteenivaba küpsetis. Maisileib on hästi maheda ja mõnusa maitsega, mis meeldib sageli ka lastele. Kui maisileivale lisada veel juustu ja tüümiani, on tegemist tõelise hõrgutisega.
Rasvainena on maisileivas kasutatud Risso maisiõli. Maisiõli on rikas linoolhappe poolest ja sisaldab palju E-vitamiini. Linoolhape on asendamatu rasvhape ning üks oomega-6 rasvhapetest. Maisiõli on praktiliselt maitsetu ja lõhnatu ning sobib väga hästi praadimiseks, sest tema suitsemispunkt on väga kõrge. Samas sobib maisiõli ka küpsetamiseks või salatikastmetesse, majoneesidesse, pestodesse jne.

8-10-le
2,5 dl maisijahu
2,5 dl toortatrajahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soola
2 tl suhkrut
150 g riivitud juustu
2 dl piima
2 muna
1 dl maisiõli
Peotäis hakitud värsket tüümiani (või 1/2 tl kuivatatud tüümiani)

Sega omavahel jahud, küpsetuspulber, sool ja suhkur. Teises kausis klopi lahti munad. Lisa piim ja õli ning hakitud tüümian. Ühenda omavahel segud ja lisa ka riivitud juust. Sega kõik ühtlaseks ning kalla küpsetuspaberiga kaetud vormi. Küpseta 200 kraadi juures ca 30-40 minutit, kuni leib on seest küps (kontrolli küpsust tikuga). Serveeri soojalt ja paku juurde meelepäraseid lisandid. Väga maitsev on maisileib ka niisama võiga süües.

Postitus sündis koostöö Rissoga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.