Kolm maitsvat ja mõnusat võileivaideed Fazeri uute Juurikasaiadega

Esileht / Määramata / Kolm maitsvat ja mõnusat võileivaideed Fazeri uute Juurikasaiadega

Fazeri sellekevadisi uusi juurikatega saiu ja palaleivakesi olen saanud nüüd juba mitmel korral proovida ja nautida. Tervislikud ja maitsvad saiad on tänuväärne vaheldus meie saiavalikule ja aitavad lisatud juurikate näol meie toidulauda ka tervislikumaks muuta. Oma ideedest, kuidas neid mõnusaid juurikatelt maitset ja värvi saanud saiu nautida, olen juba eelnevalt kirjutanud SIIN ja SIIN postituses. Seekord sai saia vahele ja peale sätitud kaks klassikalist ja teada-tuntud salatit – Caesar ja Caprese – ning valmistatud üks külluslik hommikune röstsai avokaado, prosciutto singi ja uputatud munaga.

Värvikirev ja maitsev. Fazeri Juurika palaleivake mozzarella, tomati ja karulaugupestoga

Hommikune ärataja. Fazeri Juurikasai avokaado, prosciutto ja uputatud munaga

Ajatu lemmik. Caesari salatist inspireeritud palaleivakese täidis mahlase kanafileega

Pastinaagi-porgandi Juurika palaleivake Caesari salati täidisega
Caesari salat on tõeliselt mõnus salat, mis oma ainulaadse maitsekooslusega pakub alati meeldiva maitsenaudingu. Tegelikult ei pea Caesari salatit alati salati kujul sööma, vaid sama maitsekombinatsiooni saab sättida ka Fazeri uute Juurikasaiade vahele. Sel puhul võib ära jätta krutoonide lisamise, sest saia saia vahele pista ei ole väga mõtet. Caesari salati kastme võid ise valmistada, kiirel ajal sobib aga kasutada ka valmis kastet.

2-le
2 Fazeri pastinaagi-porgandi Juurika palaleivakest
1 kanafilee, horisontaalselt poolitatuna ehk õhemaks lõigatuna
150 g Rooma salatit
70 g parmesani juustu
3-4 sl Caesari kastet
Soola ja  pipart
Caesari kaste:
1.5 dl majoneesi
1 anšoovisefilee
1 küüslauguküüs
30 g parmesani juustu, riivituna
Veidi Worchesteri kastet
Sidrunimahla
Soola ja pipart
Valmista esmalt kaste. Selleks tõsta kõik kastme koostisosad blenderisse või purustajasse ning töötle ühtlaseks. Maitsesta.
Kanafilee valmistamiseks kuumuta pannil väike kogus õli ning prae kanafileed mõlemalt poolt paar minutit, kuni see on läbi küpsenud. Maitsesta soola ja pipraga ja lase kümmekond minutit jahtuda peale pannilt tõstmist.
Võileibade valmistamiseks rebi Rooma salati tükid väiksemaks ja sega salatikastmega. Tõsta Rooma salat saia alumisele poolele. Tõsta sinna peale viilutatud kanafilee, puista peale parmesanilaaste, maitsesta soola ja pipraga. Serveeri kohe.

Fazeri peedi-porgandi Juurika palaleivakesed Caprese stiilis tomati, mozzarella ja pestoga
Caprese salat ehk Kapri salat on ajatu klassik, kus saavad kokku selged maitsed ja kirkad värvid. Koostisosasid on laias laastus siin salatis kolm – mozzarella juust, küpsed punased tomatid ja külluslik pestokaste. Pestokastme võib teha klassikalise variandi ehk basiilikukastme, aga kevadisel karulauguhooajal sobib hästi ka särtsakas karulaugupesto.

2-le
2 Fazeri peedi-porgandi Juurika palaleivakest
125 g mozzarellat (eriti maitsev jääb kreemine pühvli-mozzarella), viilutatuna
Salatilehti
2 tomatit, viilutatuna
3-4 sl karulaugu- või basiilikupsestot
2 sl majoneesi
Karulaugupesto (basiilikupesto valmistamiseks asenda lihtsalt karulauk basiilkuga)
Paar korralikku peotäit karulauku, tükeldatuna
50 g parmesani juustu, riivituna
50 g piiniapähkleid (või muid pähkleid või seemneid)
1 dl oliiviõli
Soola ja pipart
Sidrunimahla
Valmista esmalt pesto. Selleks töötle kõik koostisosad ühtlaseks. Maitsesta. Kui pesto jääb liiga paks, lisa täiendavalt õli.
Võileibade valmistamiseks määri Juurikapalakesele veidi majoneesi. Sinna peale laota salatilehed, tõsta salatilehtedele viilutatud mozzarella juust, järgmiseks kihiks säti viilutatud tomat ning kõige peale tõsta pestot. Maitsesta soola ja pipraga. Serveeri kohe.

Fazeri pastinaagi-porgandi Juurikasai avokaado, prosciutto ja uputatud munaga
Nauditavaks hommikusöögiks või toitvaks vahepalaks hästi sobiv ja alati toimiv avokaado-muna kooslus saab siin seltsiliseks pitsilise prosciutto singi. Kõik seob kokku üheks tervikuks aga Fazeri röstitud juurikasai, mis aitab selle ahvatleva võileiva tavasaiaga võrreldes veel tervislikumaks muuta.

2-le
2 viilu Fazeri pastinaagi-porgandi Juurikasaia, röstituna
Soovi korral veidi majoneesi
1 suurem avokaado või 2 väiksemat avokaadot, poolitatuna ja viilutatuna
70 g prosciutto singi viile
2 muna (soovitavalt vabapidamisel olevate kanade mune)
Soola ja pipart
Idusid
Valmista esmalt uputatud munad. Selleks aja vesi kastrulis keema. Löö muna lahti väiksemasse kaussi. Lisa munakeeduveele lusikatäis veidi veiniäädikat. Kui vesi on keema läinud, aja vesi keerlema ja libista muna tekkinud keerise keskele. Hoia veetemperatuur sellisena, et muna vaikselt keeks. Liiga mulinal käiv vesi peksab kooreta muna laiali. Keeda 2-3 minutit, tõsta siis vahukulbida veest välja, maitsesta soola ja pipraga  ning jahuta. Korda sama teise munaga.
Võileiva valmistamise jaoks rösti esmalt Juurikasaia viilud. Soovi korral määra saiaviilule veidi majoneesi. Sinna peale säti viilutatud avokaado, millele aseta prosciuttoviilud. Kõige peale tõsta muna. Viimistle värskelt jahvatatud soola ja pipra ning idudega. Sellist võileiba tasub süüa noa ja kahvliga.

Postitus sündis koostöös Fazer Eestiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.