Värskendav arbuusi-maasikasmuuti kurkumimeega

Esileht / Määramata / Värskendav arbuusi-maasikasmuuti kurkumimeega

Smuutide valmistamine on jätkuvalt kuum teema ja soojade suveilmade ootel võiks vahel kätt proovida ka jahutavate ja janukustutavate smuutijookide valmistamisel. Vahelduseks siis toitvatele ja tummistele smuutidele. Suveperioodil on minu lemmik smuutivili kindlasti arbuus. Seda siis seepärast, et arbuusi lisades saab koheselt kaks hea smuuti eeldust täidetud – on piisavalt vedelikku ja on piisavalt magusust. Kusjuures kui on vähegi kobedam blender, võib arbuusiseemneid ka lisaks smuuti sisse ära peenestada. Need on nimelt täisväärtusliku taimse valgu allikateks, sisaldades ka b-vitamiini ja magneesiumi. Veidi “täpiline” smuuti koos peenestatud arbuusiseemnetega maitseb, muide, igati hästi.

Arbuus ja maasikas on kooslus, millest enam suvisemaks minna vist ei saagi. Värskendav, kerge ja janukustav – just selline mõnus jook, mida palaval suvepäeval vahepalaks endale valmistada. Ja kui eriti võimsat tervisepommist smuutit soovida, siis lisa kindlasti smuutile veel paar lusikatäit kurkumimett. Kurkumimesi ühendab endas parimat, mis loodusel meile pakkuda on: puhas Eesti mesi, kurkumiinirikas kurkum ja must pipar, mis aitab organismil kurkumiini omastada. Kurkumiin sisaldab antioksüdante ning tugevaid põletikuvastaseid ühendeid. Teda peetakse tõeliseks supertoiduks. Täpsemalt võid kurkumimee kohta lugeda SIIT.

Värskendav arbuusi-maasikasmuuti kurkumimeega
2-le
400 g arbuusi viljaliha (soovi korral koos seemnetega)
300 g maasikaid (võid kasutada ka külmutatud maasikaid)
2 sl kurkumigamett
veidi münti või melissi
veidi laimimahla
Tõsta kõik koostisained blenderisse ja töötle ühtlaseks. Kui jätsid arbuusile seemned alles, siis võib blenderdamiseks veidi rohkem aega kuluda.

Sama smuutit võid loomulikult ka teiste kurkumimee perekonna liikmetega katsetada. Maitsev ja väga tervislik jääb see igal juhul.
NB! Kui soovid kurkumimett proovida, siis kasuta Curcume by Flowene e-poe kassas sooduskoodi ISETEHTUD ja saad hinnast 20% alla. 
Vaata lähemalt: http://flowene.ee/pood/

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.