Soe köögiviljasalat kitsejuustuga

Esileht / Määramata / Soe köögiviljasalat kitsejuustuga

Vaatamata sellele, et suvelõpp on emotsionaalselt veidi raske aeg – kõik need ootused ja plaanid, mis suveks tehtud said, tuleb koos suvekleitide ja varbavaheplätudega kokku pakkida ning need mälestustena failikausta nimega “Suvi 2017” talletada – on maitsekülluse ja toidulaua värvikirevuse osas saabunud iga köögiviljasõbra kuldaeg. Otse põllult patta on praegu see toitumislaad, millest tõenäoliselt kõik toidunautlejad hetkel end kanda lasevad. Nii ka mina. Väike jalutuskäik ja kiire köögiviljaring aiamaal või kohalikul turul, kogu saak kiirelt ahju koos hea oliiviõli ja küüslauguga, viimistluseks kreemist kitsejuustu ja ei oskagi midagi paremat taas soovida.

2-le
Paar väiksemat suvikõrvitsat
1 punane sibul
paar küüslauguküünt
paar peotäit kirsstomateid
oliiviõli
basiilikut
soola ja pipart
sidrunimahla
100 g pehmet kitsejuustu
Tükelda köögiviljad ja laota ahjuvormi. Sega juurde tükeldatud küüslauk. Piserda oliiviõli, soola ja pipraga. Küpseta ahjus 200 kraadi juures ca 25-30 minutit, kuni köögiviljad on soovitud küpsusastmes. Tõsta ahjus, puista juurde tükeldatud basiilik ja kitsejuust. Serveeri kohe.

Suvelõpu  värvikirev toit muudab söömise tõeliseks naudinguks. Maitseküllusest rääkimata.

Köögivilju võid vastavalt oma soovile muuta ja vahetada. Siia sobivad hästi ka näiteks kapsasektorid, paprika, suure tomati sektorid, fenkol jne. Maitsestamiseks võid kasutada aga tüümiani või punet. Kõik need kombinatsioonid sobivad kitsejuustuga suurepäraselt.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.