Krõbedad sibularõngad vürtsika kastmega

Esileht / Määramata / Krõbedad sibularõngad vürtsika kastmega

Friteeritud sibularõngad on mõnus suupiste, mis toob sageli taldriku ümber ka need, kes muidu suurte sibulasõprade hulka end ei arva. Eriti mõnusad jäävad suvised mahlased sibulad, mis just nüüd on oma täisküpsust saavutamas. Krõbe paneering ning mahlane sisu – sõltuvus on üsna kiire tekkima. Paneeringu aitab krõbedaks muuta lisatud õlu ning maitset lisab suitsutatud paprikapulber, mis sibulaga võrratu maitsekoosluse tekitab. Juurde sobib pakkuda tomatiketšupit, mida võib särtsakamaks muuta tibakese lisatud adžikaga.

4-le
2 suuremat sibulat, ca 1 cm paksuste ratastena
Tainas:
150 g speltajahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
1,5 dl õlut
Näpuotsaga soola
Õli friteerimiseks
Kaste:
1 dl Maggi küüslauguketšupit
2 sl adžikat
Haruta sibulaviilud rõngasteks. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber. Lisa õlu, sool ja paprikapulber. Kuumuta kastrulis õli. Õli kuumust kontrolli õli sisse visatud saiatükiga – see peab särisedes õli sees küpsema hakkama. Kui õli on piisavalt kuum, kasta sibularõngad taina sisse ja tõsta siis osade kaupa kuuma õli sisse küpsema. Keera vahepeal sibularõngastel teine külg, et nad ühtlaselt küpseks. Friteeri kuni sibularõngad on kuldsed. Selleks kulub ca 2-3 minutit. Tõsta valminud sibularõngad majapidamispaberile nõrguma ja friteeri järgmine ports sibularõngaid.
Kastme jaoks sega omavahel ketšup ning adžika. Serveeri sibularõngaid koos kastmega.

Seekord sai kasutatud Maggi küüslauguga ketšupit, kuid samamoodi sobib katsetada kõigi teiste Maggi ketšupitega.

Postitus sündis koostöös Maggiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.