Bataadi, spinati ja kikerhernekarri kookospiimaga

Esileht / Määramata / Bataadi, spinati ja kikerhernekarri kookospiimaga
Mõnusalt külluslik vürtsikas karriroog on tõeline
mugavusroog, mis valmib vaid veidi rohkem kui poole tunniga ning pakub samas
kõhtu nurruma panevalt maitsvat elamust. Selline karriroog sobib veganitele,
kuid samas võiksid seda proovida kõik, kellele soojendavad karriroad
meelepärased. Nagu karriroogadele omane, muutub see seistes ainult mõnusamaks,
kuna erinevad maitsed segunevad omavahel. Seega tasub kohe suurem kogus valmis teha, et teisel ja kolmandal päeval veel eriti mõnusaks maitsestunud karrirooga nautida.

Bataadi, spinati ja kikerhernekarri kookospiimaga

Valmistamisaeg: ca 40 minutit
4-6-le
2 sl kookosõli
1 suurem sibul, hakituna
2-3 küüslauguküünt, hakituna
Pöidlasuurune jupp ingverit, hakituna
1 tl vürtsköömneid
1 tl jahvatatud kurkumit
1 tl koriandrit
½ tl tšillihelbeid
(erinevaid vürtse võid asendada ka vürtsiseguga, nt Madras Curry, Garam Masala vm, kus loetletud vürtsid juba erinevas vahekorras kokku segatud)
1 keskmise suurusega bataat, tükeldatuna
400 g purk kikerherneid, kurnatuna
400 g purustatud tomatit
400 g purk kookospiima (nt Thai Choice kookospiim)
100 g beebisipnatit
Maitsestamiseks kalakastet (nt Thai Choice) või soola
Laimimahla
1 tl mett või pruuni suhkrut
Serveerimiseks aurutatud riisi
Värsket koriandrit ja kookoslaaste
Kuumuta pannil kookosõli keskmisel kuumusel. Lisa pannile
sibul ja hauta vaiksel kuumusel ca 5 minutit. Lisa pannile küüslauk ning ingver
ning prae vaiksel kuumusel veel mõned minutid. Lisa pannile vürtsköömned,
kurkum, koriander ja tšillihelbed ning kuumuta läbi kuni vürtsid muutuvad
aromaatseks. Tõsta pannile bataat, kikerherned, purustatud tomat ja kookospiim.
Hauta paarkümmend minutit vaiksel kuumusel kuni bataat on pehme. Lisa karrile
beebispinat ja lase sel pehmeneda. Maitsesta karriroog kalakastme, laimimahla
ja tibakese mee või suhkruga endale sobivaks. Serveerides lisa värsket
koriandrit ja kookoslaaste ning juurde pakku aurutatud riisi.
Retsept valmis koostöös Maitsemaailmaga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.