Jäine kamaparfee jõhvikate ja sarapuupähklitega

Esileht / Määramata / Jäine kamaparfee jõhvikate ja sarapuupähklitega
Jahutav jäine kamaparfee jõhvikate, sarapuupähklite ja kerge
kohvimekiga sobib imehästi kauaoodatud ja peagi saabuva EV100 juubeli tähistamisel pidulauale sättimiseks.
Plussiks selle elegantse magusroa valmistamisel on lihtsus ja mugavus. Tulemuseks
on samas maitseküllane ja mõnus jäine magusroog, mis suudab iga pidusöögi
krooniks olla. 
Krõmpsuvad sarapuupähklid ja hapukad jõhvikad toetavad parfeed
kodumaise paitusega, magususust aitab samas kerge mõrkjusega tasakaalu viia
tibake lisatud head kanget espressot. Kes soovib aga eriti pidulikku
maitsenüanssi lisada, võib parfeele sisse segada veel pitsikese Vana Tallinna
likööri. 

Jäine kamaparfee jõhvikate ja sarapuupähklitega
6-8le
3 muna (valge ja kollane eraldatud)
3 dl 35%-list koort
3-4 sl kamajahu
200 g jõhvikaid, purustatud 2-3 sl tuhksuhkruga
1 dl tuhksuhkrut (võid suhkru kogust
suurendada, kui soovid magusamat tulemust)
150 g metspähkleid, jämedalt hakituna
2-3 sl Vana Tallinna likööri (soovi korral)
50 ml espresso kohvi
Kaunistamiseks jõhvikaid, metspähkleid, kuivatatud
rukkililleõisi vm.
Püreesta osa jõhvikatest koos suhkruga ühtlaseks. Jäta osa jõhvikaid terveks. Vahusta koor ja tõsta kõrvale. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Lisa munakollastele tuhksuhkur ja vahusta helekollaseks vahuks. Lisa munakollasevahule vahustatud koor, purustatud jõhvikad, kama, metspähklid ja Vana Tallinna liköör. Sega läbi. Viimasena lisa vahustatud munavalged ja sega ettevaatlikult alt üles tõstes kogu mass läbi. Kalla kilega kaetud keeksivormi või säilituskarpi. Kaunista pealt
jõhvikate, pähklite ja kuivatatud sinililledega. Aseta sügavkülma vähemalt
neljaks-viieks tunniks. Veidi enne serveerimist tõsta parfee toatemperatuurile. Lõika
kuuma vette kastetud noaga parajad tükid. Serveeri kohe. Säilita sügavkülmas.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.