Sloppy Joe ehk tomatine veisehakklihahautis köögiviljadega

Esileht / Määramata / Sloppy Joe ehk tomatine veisehakklihahautis köögiviljadega

Sloppy Joe nimeline vahva
nimetusega toit on oma olemuselt tegelikult raguulaadne hautis, kus
veisehakklihale on juurde sätitud sibulat, tomatikastet, Worcesteri kastet ja
teisi komponente. Hautise põhi meenutab Prantsuse köögiklassikut mirepoix´d ehk siis sibulast, porgandist
ja sellerist hautise põhja, kuhu hiljem siis lisatakse ka liha ning
maitseained. Lihana kasutatakse eelkõige veisehakkliha, kuigi väga mõnus jääb
sarnane roog ka seguhakklihaga.

Sloppy Joe puhul
serveeritakse lihahautist hamburgerikukli vahel. See mõnus toit pärineb
Ameerikast ning tema ajalugu ulatub 20. sajandi algusaastatesse. Kuna saia
vahele sätitud raguud on päris keeruline näpu vahel süüa, serveeritakse Sloppy Joe´d ikkagi taldrikult ja
süüakse noa ja kahvliga. Igal juhul on tegemist väga maitsva roaga ja mõnusa
vaheldusega tavalisele hamburgerile. Veidi tervislikuma taldrikutäie
kombineerimiseks võib Sloppy Joe´d
serveerida täisterakukli vahelt ja koos värske salatiga.

Tomatine veishakklihahautis ehk Sloppy Joe

Kogus: 6-8-le
Valmistamisaeg: 55
minutit
400 g veisehakkliha
1 sibul, hakituna
2 sellerivart, hakituna
1 porgand, hakituna
200 g pruune šampinjone, hakituna
2 küüslauguküünt, hakituna
400 g purk purustatud tomatit
3-4 sl Maggi ketšupit
1-2 sl punase veini äädikat
1 sl Worcesteri kastet
Veidi suhkrut
Soola ja pipart
Õli praadimiseks
Värsket hakitud peterselli
Hamburgerikukleid
Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli ning pruunista
hakkliha, kuni see on värvi muutnud. Tõsta pannilt taldrikule koos pannile
eraldunud lihamahladega. Lisa pannile täiendav kogus õli ning hauta pannil
peeneks tükeldatud sibulat, sellerit ja porgandit umbes viis minutit. Lisa
seened ja hauta veel umbes viis minutit. Lisa nüüd pannile küüslauk ja hauta
veel minut-paar. Tõsta hakkliha pannile tagasi, lisa pannile ka purustatud
tomatid, ketšup, veiniäädikas, Worcesteri kaste, suhkur, sool ja pipar. Sega
läbi, kata kaanega ning hauta vaiksel tulel umbes 20-30 minutit. Maitsesta kaste
parajaks ning vajadusel lisa veel soola, suhkrut või äädikat, et maitsed paika
läheksid. Kui kaste on liiga paks, võid lisada veidi vett, kui kaste kipub
liiga vedel olema, hauta ilma kaaneta vaiksel kuumusel veidi aega, et üleliigne
vesi aurustuks.

Rösti sai ahjus või rösteris krõbedaks. Tõsta saia vahele
paras kogus lihahautist. Puista peale värsket hakitud peterselli ja serveeri
kohe koos värske salatiga. 



Postitus sündis koostöös Maggiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.