Vaesed rüütlid karamellikastmega

Esileht / Määramata / Vaesed rüütlid karamellikastmega

Vaesed rüütlid on üks mõnus mugavustoit. Lihtne valmistada, maitseb imehästi nii suurtele kui väikestele ning aitab samas ka siis, kui kappi seisma jäänud sai, mis niisama söömiseks juba liiga tahkeks ja tuimaks tõmmanud. Lihtsa vaevaga saiale uus elu sisse ja siis tuleb ainult vaadata, et see liiga ruttu otsa ei saaks või sisi tehagi kohe topeltkogus.

Vaestele rüütlitele sobib juurde sättida erinevaid lisada. Marjahooajal loomulikult värskeid marju, muul ajal aga vastavalt kellegi maitse-eelistustele kohupiima, vahukoort, jogurtit või muud meelepärast. Eriti küllusliku koosluse moodustavad aga vaesed rüütlid koos kondenspiimaga. Patuselt magus kondenspiim ja kohev kuldne praesai on kooslus, mis sündinud taevas. Tavapärase valge kondenspiima asemel võiks proovida karamellimaitselist kondenspiima. Ja et kogu kooslus liiga imalmagusaks ei muutuks, võib kondenspiimakastmele peale puistata veel pisut soolahelbeid. Soolakaramell on tõeline maitsete paraad sinu keelenäsadel.

Vaeste rüütlite valmistamine peaks olema küll jõukohane igaühele ja koostisosade loetelu on ka sümpaatselt lühike. Sai, muna, piim, veidi suhkrut ja kondenspiima. Ehk siis valdavalt kõik selline kraam, mida niikuinii kappides leidub.


Vaesed rüütlid
2-3-le
6 viilu tahket saia
1 muna
1-1,5 dl piima või koort
veidi suhkrut (kuna kondenspiim on magus, siis lisa suhkrut pigem vähem)
1/2 tl vanillisuhkrut
võid praadimiseks
Karamelli kondenspiima
soolahelbeid, soovi korral
Värskeid marju
Klopi muna lahti. Lisa veidi suhkrut, vanillisuhkrut ja sega läbi. Kalla juurde piim või koor ning sega ühtlaseks. Kasta saiaviilud piima-muna segu sisse nii, et sai oleks üleni seguga kaetud. Kuumuta pannil keskmisel kuumusel või ja prae saiu mõlemalt poolt, kuni need on kuldsed. Serveerides puista peale tuhksuhkrut ja nirista peale karamelli kondenspiima. Soovi korral puista peale ka veidi soolahelbeid. Lisa värskeid marju ja serveeri kohe.


Postitus sündis koostöös Polven Foods ´iga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.