Vale-Stromboli ehk õhukese lavaši rull salaami ja mozzarellaga

Esileht / Määramata / Vale-Stromboli ehk õhukese lavaši rull salaami ja mozzarellaga

Stromboli on lahe mugavusküpsetis, kus taina sisse on keeratud ohtralt juustu, salaamit või siis mõnd toorsuitsusinki ning siis ahjus kõik kokku küpsetatud. Stromboli valmistamiseks kasutatakse reeglina pizzatainast ehk siis tegelikult on tegemist rullikeeratud pizzaga. Mina olen aga läinud mugavaks ja valmistan eriti lihtsalt valmivat vale-strombolit, kasutades pizzataina asemel õhukest lavašši.

Sellisel moel valmis küpsetatud juustune rull on sellisest kategooriast, mis alati ja eriti lastele peale läheb. Mulle endale meeldib sinna vahele sättida paberõhukest prosciuttot, aga hästi mõnus jääb ka vürtsikas salaami. Põhiline oleks, et viilud on õhukesed ja laseksid ennast ilusti rulli keerata. Kui on soov veidi tervislikuma versiooni järgi, siis võib kasutada ka täistera lavašši, mida on saadaval hästi mugavate kandiliste tükkidena. Samamoodi võib mängida ka juustudega – sinihallitusjuust jääb nauditavalt pikantne ja kitsejuustusõbrad võivad sinna vahele sättida hoopis kitsejuustu koos päikesekuivatatud tomatite ja tüümianiga. 
s

Vale-stromboli ehk õhukese lavaši rull salaami ja mozzarellaga
4-le
200 g õhukest lavašši
4-5 sl tomatikastet või meelepärast ketšupit
200 g õhukesi salaamiviile
200 g mozzarellat, riivituna
riivitud parmesani
värsket basiilikut
oliiviõli
Laota lavaš laiali, lõika pikaks ristkülikuks (tükkide servad säti üksteise peale) ja määri selle pind tomatikastme või ketšupiga. Laota sinna peale õhukesed salaamiviilud. Kata salaami riivitud mozzarellaga, puista sinna peale mõned basiilikulehed ja keera siis lavaš tihedalt rulli. Piserda rulli pealispinda oliiviõliga ja puista peale mozzarellat ja soovi korral ka veidi parmesani juustu. Küpseta 200 kraadi juures ca 15-20 minutit, kuni rull on pealt kuldne ja juust sulanud. Lase veidi jahtuda ja lõika siis sakkidega terava noaga parajad viilud. Serveeri soojalt.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.