Hommikune panniroog muna, kapsa, peekoni ja toortatraga

Esileht / Määramata / Hommikune panniroog muna, kapsa, peekoni ja toortatraga

Sinu köögitarvikute seast ei puudu kindlasti üks korralik pann. Tõenäoliselt on panne isegi rohkem kui üks. Pannil on hea liha pruunistada, mune või kartuleid praadida või siis pühapäevahommikusi pannkooke teha. Kui on köök ja pliit, siis on ka pann(id). Lisaks aga tavapärastele pannil valmistatavatele toitudele, on pann üsna universaalne abiline, kus saab terve ühe toidukorraga korraga valmistada. Just lihtsad ja kiired panniroad on tihti argipäevaõhtute päästjad, kui korisev kõht ei anna mahti mitu potti ja kastrulit pliidil mulksutada. Panniroad on omal kohal ka siis, kui külmkapisügavustest leiab eelmisest päevast järelejäänud praetüki, keedetud kartulid või siis hoopis keedetud riisi või tatra. Nutikate lisanditega saab nii eelmise päeva toidule täiesti uue hingamise anda ja nutikus on iga köögis toimetaja puhul oluline iseloomuomadus. Mõned panniroad on aga sellised, mida võib nimetada ka soojaks salatiks. Kiirelt kõik komponendid pannil läbi kuumutada, taldrikule ja Voila!

Veidi ootamatu hommikune panniroog, kus ühel pannil saavad kokku kergelt krõmpsuv kapsas, igati tervislik toortatar, aga ka teada tuntud hommikusöögistaarid peekon ja munad. Muna küpseb kapsa sisse tehtud pesades ja kes enne ei ole avastanud, kui mõnusa koosluse suudab kapsas koos munaga moodustada, siis see roog peaks olema küll piisavaks veenmisargumendiks.



Panniroog kapsa, muna, tatra ja peekoniga

4-le
Valmistamisaeg: 30 minutit
½ suuremat kapsapead või 1 keskmine noore kapsa pea, ribadeks
lõigatuna
2-3 küülauguküünt, hakituna
200 g peekonit, tükeldatuna
200 g toortatart, eelnevalt ca 1 tund leotatud
4 muna
Oliiviõli
Soola ja pipart
1-2 tl agaavisiirupit, soovi korral
Hakitud tšillit, soovi korral
Värsket hakitud tilli
Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli. Lisa pannile hakitud
küüslauk koos tükeldatud peekoniga ja kuumuta läbi. Kui soovid vürtsikamat
rooga, lisa ka hakitud tšillipipar. Sega juurde ribadeks tükeldatud kapsas ja
hauta kümmekond minutit, kuni kapsas on poolpehme. Lisa kurnatud toortatar ja
väike sorts vett. Kata pann kaanega ning lase mõne minuti jooksul aurul roast
läbi käia, et tatar veidi pehmeneks. Maitsesta soola, pipra ja soovi korral ka
tibaksese agaavisiirupiga. Tõsta kaas pealt, tekita pannitäiele neli süvendit
ja poeta igasse süvendisse üks muna. Maitsesta muna soola ja pipraga. Soovi
korral võid nüüd pannitäie uuesti kaanega katta. Küpseta, kuni munad on
soovitud küpsusastmega. Serveerides lisa hakitud värsket tilli.

Retsept ilmus 2018. aasta märtsikuises ajakirjas Oma Maitse, kus lisaks sellele ühe panni roale leiad veel hulganiselt lihtsaid argiõhtu panniroogasid. 

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.